duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Infograficul zilei: cât de popular este serialul „Ahsoka”, comparativ cu restul filmelor și serialelor Star Wars?

  de Tomck@t | 5 octombrie 2023, 12:01 PM | Infograficul zilei | Pop Culture

  0

  (foto: 4kwallpapers.com)

  Mini-seria „Ahsoka” a ajuns la ultimul episod și, per ansamblu, a fost foarte bine primită de către fanii francizei, în special de către cei care au văzut și serialele de animație „The Clone Wars” și „Rebels”, în care protagoniștii noului serial au apărut pentru prima oară. Dar cât de popular este noul serial în comparație cu toate celelalte producții oficiale din franciză?

  În infograficul de mai jos, am analizat cele două scoruri de pe Rotten Tomatoes (media evaluărilor criticilor și a publicului), precum și nota IMDb, iar clasamentul alcătuit astfel, prin media acestor note, este cât se poate de surprinzător. Sigur, aceste note se pot schimba, dar în momentul publicării articolului (5 octombrie 2023), situația a fost cea de față.

  Trilogia originală se bucură în continuare de cea mai mare popularitate, însă doar episodul V – „The Empire Strikes Back” (aflat pe primul loc) și episodul IV – „A New Hope” (locul 2) au prins un loc pe podium.

  Locul 2 reprezintă cea mai mare surpriză, deoarece primul film Star Wars creat de George Lucas în 1977 se află la egalitate de scor cu ultimul serial de animație produs de Disney+, „Tales of the Jedi”.

  Este singura producție Star Wars cu un scor de 100% din partea criticilor pe Rotten Romatoes.

  Primul sezon al serialului „Tales of the Jedi” este compus din doar șase episoade (de aprox. 15 minute fiecare) și dezvoltă povestea a două personaje, Ahsoka și Count Dooku, în momente cheie din saga Star Wars. Serialul a fost reînnoit pentru un nou sezon și ar trebui să apară în 2024.

  Pe locul 3, din nou surpriză (probabil) pentru unii, se află un alt serial de animație, „The Clone Wars”. Este ultimul serial la care a lucrat George Lucas alături de Dave Filoni și cel care a introdus mai multe personaje, precum Ahsoka, Captain Rex, Bo-Katan Kryze, Saw Gerrera, Asajj Ventress sau vrăjitoarele de pe Dathomir, dar și cel care l-a readus la viață pe Maul.

  Ahsoka - The Mandalorian

  Serialul „Ahsoka” nu a reușit, până în momentul de față, să surclaseze în popularitate serialele „Andor”, „The Mandalorian” și animațiile „Rebels” și „The Bad Batch”, dar are o medie generală mai bună decât recentul „Obi-Wan Kenobi” și „The Book of Boba Fett”.

  Citește și: Ce trebuie să știi despre personajul Ahsoka înainte să apară noul serial Disney+

  În total, sunt acum 24 de producții Star Wars, 12 filme cinematografice și 12 serialele, inclusiv de animație.

  image host

  Nu au fost incluse în acest clasament filmele și serialele care nu fac parte din povestea oficială și anume filmele de televiziune Star Wars Holiday Special (1978), „Caravan of Courage: An Ewok Adventure” (1984) și „Ewoks: The Battle for Endor” (1985) și nici serialele de animație „Star Wars: Droids” (1985) și „Ewoks” (1985-1986).

  Nu a fost inclus nici „Star Wars: Clone Wars” (creat de Genndy Tartakovsky, cunoscut pentru „Dexter’s Laboratory” sau „Samurai Jack”. A nu se confunda cu serialul „Star Wars: The Clone Wars” − practic, un reboot −, chiar dacă ambele au rulat, inițial, pe Cartoon Network, și nici cu filmul de animație cu care a debutat al doilea serial de animație!).

  De asemenea, nu a fost introdus în clasament mai recentul serial „Star Wars: Visions”, care, deși este disponibil pe Disney+, nu face parte oficial din saga Star Wars, este doar o producție inspirată de lumea creată de George Lucas.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.