sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Zece actori revin să dea voce personajelor Star Wars în miniseria de animație „Tales of the Jedi”

  de Tomck@t | 12 octombrie 2022, 4:22 PM | Pop Culture | Recomandările editorilor

  0

  (foto: sffgazette.com)

  Peste exact două săptămâni, pe 26 octombrie, Lucasfilm Animation va livra pe serviciul de streaming Disney+ un nou proiect Star Wars, miniseria de animație „Tales of the Jedi”. Serialul de antologie va avea șase episoade scurte care se vor focusa pe două personaje cunoscute fanilor, Ahsoka Tano și Count Dooku. Potrivit TheDirect.com, compania The Walt Disney a confirmat că zece actori din animațiile precedente marca „Războiul Stelelor” revin să dea voce personajelor, unii pentru aceleași personaje, alții pentru personaje noi.

  Miniseria „Tales of the Jedi” este produsă de Dave Filoni, responsabil de animațiile de mare succes precum „The Clone Wars”, „Rebels” și „The Bad Batch”, dar și co-creatorul serialului „The Mandalorian”. El a scris aceste noi povești în timp ce zbura spre Los Angeles, în timpul producției serialului „The Mandalorian”.

  Dezvăluit oficial la evenimentul „Star Wars Celebration” din luna mai a acestui an, „Tales of the Jedi” va dedica câte trei episoade celor două personaje care s-au abătut de la calea Jedi, Ahsoka Tano și Contele Dooku, dar fanii le vor revedea și pe celebrele personaje precum Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Mace Windu și nu numai. Iată personajele și actorii din spatele lor care vor apărea în „Tales of the Jedi”:

  1.) Ahsoka Tano – Ashley Eckstein

  ahsoka 26J9YYO

  După un sezon final de succes enorm pentru serialul „The Clone Wars” și după ce personajul a trecut de la animație la live-action, fiind interpretat de Rosario Dawson, actrița Ashley Eckstein – vocea originală a personajului – revine în tărâmul animat Star Wars.

  „Tales of the Jedi” va urma pașii-cheie din viața lui Ahsoka, pornind de la începuturile ei din copilărie, până la vremurile întunecate după Ordinul 66.

  2.) Count Dooku – Corey Burton

  dooku

  Dându-și vocea într-un proiect Star Wars ultima oară pentru personajul Cad Bane în serialul „The Book of Boba Fett”, versatilul Corey Burton își va da încă o dată vocea elegantului Conte Dooku.

  Viața personajului în calitate de Jedi a fost povestită până acum doar fragmentar în drama audio „Dooku: Jedi Lost”. Noile scurtmetraje ale lui Filoni vor prezenta căderea misteriosului personaj în Partea Întunecată a Forței.

  3.) Anakin Skywalker – Matt Lanter

  anakin

  După o performanță excelentă în scenele-cheie din episoadele „Siege of Mandalore” ale serialului „The Clone Wars” și un rol cameo live-action ca ofițer al Noii Republici în serialul „The Mandalorian”, actorul Matt Lanter revine în rolul vocal al lui Anakin Skywalker.

  4.) Obi-Wan Kenobi – James Arnold Taylor

  obiwankenobi

  După un rol scurt, dar crucial, în episoadele „Siege of Mandalore” din „The Clone Wars”, precum și în calitate de colaborator la jocul video „LEGO Star Wars: The Skywalker Saga”, veteranul James Arnold Taylor va da din nou vocea personajului Obi-Wan Kenobi.

  În trailerul miniseriei, maestrul Jedi apare alături de Yoda la antrenamentul lui Ahsoka, ceea ce ar putea fi momentul în care perechea decide că tânăra Jedi se potrivește perfect ca Padawanul lui Anakin Skywalker.

  5.) Mace Windu – TC Carson

  mace

  Ultima oară, actorul TC Carson a dat vocea personajului Mace Windu în episoadele despre echipa „Bad Batch” în sezonul final „The Clone Wars”, în urma căruia s-a lansat serialul de animație spin-off „The Bad Batch”. Personajul revine în interpretarea lui TC Carson și îl vom vedea pentru prima oară și într-o perioadă de dinaintea Războiului Clonelor, când Contele Dooku era încă Jedi.

  6.) Darth Sidious – Ian McDiarmid

  sidious

  Actorul scoțian l-a interpretat pe Darth Sidious pentru prima oară în anii ’80, în „Războiul stelelor – Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi”, apoi în trilogia prequel, mai întâi ca senatorul Palpatine, după care transformarea sa definitivă în Darth Sidious. A revenit în episodul IX, „The Rise of Skywalker” și a avut o apariție scurtă și în serialul „Obi-Wan Kenobi”. „Tales of the Jedi” nu este prima sa apariție într-un serial de animație, el a mai revenit în rolul vocal al Împăratului Palpatine / Darth Sidious în serialul „Star Wars: Rebels”.

  7.) Bail Organa – Phil Lamaar

  bail

  După ce a dat vocea și pentru Orn Free Taa în „The Bad Batch”, precum și șefului Sindicatului Pyke și șefului Klaatoonian în serialul „The Book of Boba Fett”, Phil Lamarr reia rolul animat al personajului Bail Organa, căruia i-a dat voce anterior în serialul „The Clone Wars”.

  Rolul exact al senatorului Bail Organa în această miniserie rămâne necunoscut, dar apare interacționând cu Dooku în trailer, ceea ce pare a fi o dispută diplomatică.

  8.) Pav-ti – Janina Gavankar

  pavti

  Janina Gavankar a debutat într-un proiect Star Wars în jocul video „Battlefront II”, fiind vocea personajului Iden Versio. În „Tales ofthe Jedi” va fi vocea unui personaj nou, Pav-ti, mama lui Ahsoka.

  9.) Inquisitor – Clancy Brown

  inquisitor

  Un alt personaj nou este misteriosul Inquisitor, deocamdată fără un nume dezvăluit, despre care fanii presupun că este o ecranizare animată a unuia dintre inchizitorii Imperiului, cu care Ahsoka se întâlnește în romanul „Ahsoka” scris de E. K. Johnston. Actorul care va da vocea personajului a mai lucrat cu Dave Filoni la serialul „The Clone Wars”, fiind vocea lui Savage Oppress.

  10.) Qui-Gon Jinn – Liam Neeson

  quigon2

  Actorul care a interpretat personajul pentru prima oară în filmul „Star Wars: Episode I – The Phantom Menace”, Liam Neeson revine în acest rol încă o dată, în animația „Tales of the Jedi”. El a dat vocea personajului și în câteva episoade ale serialului „The Clone Wars” și a avut o apariție scurtă și în noul serial „Obi-Wan Kenobi”, care se găsește pe Disney+.

  BONUS: Tânărul Qui-Gon Jinn – Micheál Richardson

  quigon daNmWdN

  Tânărul Qui-Gon Jinn va apărea pentru prima oară într-o producție Star Wars, la fel și actorul Micheál Richardson, care este nimeni altul decât fiul actorului Liam Neeson. În „Tales of the Jedi” va fi vocea tânărului Qui-Gon Jinn, Padawan al Contelui Dooku.

  Sursa: thedirect.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.