Paturile de la ATI Arad pentru pacienții Covid, în continuare ocupate. Unde mai sunt locuri în țară

  de Special Arad | 25 septembrie 2021, 1:51 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  În data de 25 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1251 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1195 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. La Arad, toate paturile destinate pacienților Covid de la secția ATI sunt ocupate.

  La nivel național sunt libere 12 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt  3 paturi libere la acest moment.

  Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

  Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

  Locuri libere în țară

  Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
  București-3
  Constanța-2
  Galați- 1
  Harghita-2
  Sibiu -4

  Menționăm că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 7676 noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și 121 decese. La Arad, au fost raportate 194 de noi îmbolnăviri și 6 decese.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.