joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Oroare la Zădăreni: un copil a fost violat în repetate rânduri, vreme de 2 ani, de către mai mulți bărbați. Cine sunt aceștia | Foto-Video

  de Andrei Fuliaș | 11 aprilie 2018, 1:15 PM | Felnac | Recomandările editorilor | Știri Arad | Zădăreni

  6

  DGASPC Arad a hotărât scoaterea copilului din acel mediu, fiind dat în grija unui unchi

  Un caz care oripilează opinia publică este pe masa procurorilor în aceste zile. Un copil de 12 ani, din localitatea arădeană Zădăreni, a fost violat în repetate rânduri, vreme de mai bine de doi ani de zile, de către mai mulți bărbați.

  Faptul este cu atât mai oripilant, cu cât mama minorului a știut despre această întâmplare. Ba mai mult, primele informații arată că aceasta ar fi primit foloase materiale în urma acestor tratamente aplicate copilului ei de către respectivii indivizi.

  În primă fază procurorii cercetează doi bărbați în acest caz, anume Matei Ioan, în vârstă de 43 de ani, din Zădăreni, respectiv Remeș Matei Florin, în vârstă de 21 de ani, din Felnac.

  Cei doi bărbați, împreună cu mama, D.T. – în vârstă de 49 de ani, au fost reținuți cu propunere de arestare și sunt acuzați de viol în formă continuată, rele tratamente aplicate minorului și corupere de minori. Perioada în care s-au petrecut aceste orori este 01.07.2016 – 01.04.2018.

  Poliția s-a autosesizat în acest caz și se fac cercetări în acest caz.

  UPDATE

  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad informează că a fost sesizată la Telefonul Copilului cu privire la un caz de agresiune sexuală îndreptată împotriva unui minor de 12 ani. Echipa formată din specialiști din cadrul Serviciului Intervenție în regim de urgență, situații de abuz, neglijare și violență domestică s-a deplasat la locuința familiei, constatând că minorul a fost într-adevắr victima unui abuz sexual. Din declarațiile din dosar reiese faptul că atât mama, cât și tatăl minorului se aflau în relații de prietenie cu agresorii, mai mult chiar, mama copilului fiind, se pare, cea care încasa diferite sume de bani pe care copilul îi obținea de la agresori motivând cu satisfacerea unor nevoi personale.

  „Analizând situația, specialiștii DGASPC Arad au hotărât scoaterea copilului din acel mediu, fiind dat în grija unui unchi, care de altfel va demara procedura de solicitare a măsurii de plasament familial în familia extinsă. Acesta are în grijă și pe sora băiatului agresat, și ea tot minoră (17ani ), pe care o cresc din copilărie. Copilului abuzat sexual i s-au oferit servicii de specialitate, fiind inclus într-un program de consiliere psihologică în vederea minimizării traumelor emoționale, fiind urmărită securizarea acestuia din toate punctele de vedere în familia extinsă” declară Erika Stark, director general DGASPC Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Astfel de oameni ar trebui castrați fizic, nu chimic, fără anestezie, în piețe publice, cu anunț prealabil în presa scrisă și audio-tv., pentru a descuraja astfel de fapte abominabile. Fără măsuri drastice, nu se reduc astfel de crime, am putea spune crime împotriva umanității. Defapt astfel de atrocități depășesc puterea de înțelegere a majorității oamenilor.

   +48 voturi
   +1
   -1
  2. Tigani!!! Vai mama lor ce-i asteapta in puscarie. Violatorii de copii sunt urati de catre ceilalti puscariasi. Dar, in mare parte, puscariasii sunt tigani.
   Copilul e un viitor violator. E copil, indiferent ca e tigan sau chinez si-mi pare rau ptr el. Ma intreb daca l-ar intreba cineva ce peseapsa le-ar da celor 3, ce ar raspunde

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Din pacate procesul de reabilitare psihologica al copilului abuzat, va fi de lunga durata si cu rezultate fluctuante.Acest copil ,peste cativa ani cand va fi un membru activ al societatii,nu va avea incredere in colegi,prieteni,anturaj,tocmai pt.ca a fost tradat de parinti,oamenii pe care-i credea cei mai apropiati.

   +4 voturi
   +1
   -1
  4. Dacă nu ar exista atata coruptie si atata minciună!!!
   Sper ca copilul sa nu se mai lase influentat de ceea ce ii spun altii si sa spuna adevarul ca e păcat de sufletul tânărului care sta NEVINOVAT închis.
   Băiete nu banii te fac fericit, asa ca du-te si spune adevarul ca atat tu cat si toti cei care te-au influențat sa minti vor fi pedepsiti într-o zi, pe lumea asta sau pe lumea cealaltă.
   Adevarul te ușurează si vei avea liniște și pace si bogăție!!! SPUNE ADEVARUL COPILE altfel vei suferi toata viață, nu distruge un suflet nevinovat !!!
   Încă nu e prea târziu chiar dacă hotărârea e definitivă! Esti mic si va fi greu, poate nu vei fi luat in considerare de poliția coruptă însă poti sa te faci auzit, în ziar, la televizor, la judecătorie, la pușcărie încearcă peste tot !!! TE ROG SPUNE ADEVARUL !!!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.