Orban recunoaște că raportările nu reflectau numărul exact de noi îmbolnăviri cu Covid-19: „De mâine, se va anunța și numărul persoanelor retestate”

  Miercuri va fi prima zi în care vom vedea clar care este numărul cazurilor noi de coronavirus din România. Asta pentru că raportările de până acum au inclus și retestările. Cazurile retestate de COVID-19 vor fi raportate separat, a declarat, marți, premierul Ludovic Orban, care a precizat și faptul că, în privința testării, e nevoie de o prioritizare: înainte pacienții, apoi cei care vor să călătorească, conform Mediafax.

  Orban a declarat, după discuțiile de la Ministerul Sănătății, că trebuie emis ordinul privitor la funcționarea centrelor de diagnostic, care să cuprindă obligativitatea noului tip de abordare, potrivit articolului din lege care stabilește schimbarea sistemului de raportare.

  „(…) Adică menționarea în mod distinct a cazurilor de persoane care sunt diagnosticate prima oară pozitiv și prezentarea separată a persoanelor care sunt retestate. Bineînțeles, cu diagnosticul pe care îl au, fie pozitiv, fie negativ. Vorbim de schimbarea sistemului de raportare”, a spus Orban.

  Premierul a vorbit și de o prioritizare în ceea ce privește testarea.

  „Prioritate la testare trebuie să se acordă persoanelor care necesită testarea pe baza protocolului de evaluare și abia după aceea să fie testate persoanele care vor să călătorească (…). De asemenea, să există o diferențiere clară între cei care necesită testarea că au simptome sau că se încadrează în cadrul protocolului de testare și cei care solicită testarea din alte motive”, a mai spus Orban.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.