OMS: Izolarea totală a unei țări trebuie să fie ultima soluție

  de Special Arad | 14 octombrie 2020, 8:29 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Izolarea totală a unei țări trebuie să fie ultima soluție în lupta cu valul doi al pandemiei de coronavirus, transmite organizația Mondială a Sănătății.

  Purtătorul de cuvânt al OMS spune că există mai multe metode de a combate pandemia, cele mai eficiente fiind și cele mai simple: igienă, distanțare socială și urmărirea cazurilor.

  Pentru a evita răspândirea virusului și suprasolicitarea sistemelor sanitare o carantină totală trebuie să fie ultima soluție a unei țări, spune purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

  Acesta este de părere că restricţiile care ţin multă lume în casă şi limitează posibilitatea de a merge la lucru şi a socializa nu sunt sustenabile ţinând cont de impactul social şi economic mare.

  Purtătorul de cuvânt al OMS a admis totuşi că unele țări au fost nevoite să adopte astfel de măsuri restrictive pentru a gestiona rapid creşterea numărului de cazuri pozitive de coronavirus şi pentru evita solicitarea excesivă de cadrelor medicale.

  sursa: Europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.