joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  OMS despre noua tulpină a coronavirusului: „Este ținută sub control, dar nici nu poate fi lăsată la voia întâmplării“

  de - | 22 decembrie 2020, 8:34 AM | Coronavirus | Internaţional | Sănătate

  0

  OMS spune că noua mutație a coronavirusului nu trebuie să ne alarmeze. Experții au explicat că aceasta este o parte normală din evoluția unei pandemii, scrie Reuters, citat de Aleph News.

  OMS „alungă“ perspectiva negativă privind noua tulpină, descoperită în UK, care a determinat mai multe țări să impună restricții de călătorie.

  Situaţia nu este scăpată de sub control, dar nici nu poate fi lăsată la voia întâmplării“, a mai spus Mike Ryan, îndemnând statele să implementeze măsuri sanitare care au dat rezultate până acum.

  OMS mai explică faptul că persoanele care se infectează cu noua tulpină transmit virusul în medie altor 1,5 persoane, în comparaţie cu o rată de infectare de 1,1 pentru tulpinile cunoscute anterior pe teritoriul Marii Britanii. În același timp, Maria Van Kerkhove, director tehnic OMS pentru pandemia de Covid-19, subliniază că nu există dovezi că noua tulpină ar produce forme mai severe sau mortale ale bolii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.