sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Oglindă, Oglinjoară, care-i cel mai mediocru soundtrack de oraș din țară? … Dimploma „Spațiu atemporal, trecut contemporan” merge niciodată la „Neverland Place” chiar acum!

  de Special Arad | 5 ianuarie 2019, 1:18 PM | Pamflet

  2

  O descoperire epocală s-a realizat în anul 2018 la Arad! Cercetătorii experți de la agenția „Neverland Place”, sponsorizați indirect de către Gheorghe Falcă, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, au găsit un scenariu complementar al Fraților Grimm la celebra poveste „Albă ca Zăpada”. Este de neînțeles de ce această filă din poveste a fost ruptă cu cruzime din scenariul final și aruncată la gunoi, din moment ce aceasta implica un oraș legendar dintr-un spațiu atemporal și trecut contemporan, numit Arad, însă cel mai important e că părticica aceasta de poveste a fost, printr-o minune, (în sfârșit!) scoasă la iveală și că ne cinstește orașul – chiar și așa, semioficial – într-o poveste arhicunoscută în lumea largă.

  Povestea sună așa:

  Regina cea rea, după ce a otrăvit-o cu succes pe Albă ca Zăpada, s-a întors acasă cu gândul să-și ia o vacanță binemeritată. De preferat, peste mări și țări. Unde să meargă, unde să meargă? Răspunsul o avea, desigur, Oglinga Magică (sau „Omul din oglindă”)! Așa că Regina cea rea n-a ezitat nici o secundă și s-a îndreptat direct spre Oglindă și a întrebat-o: „Oglindă, oglinjoară…….. who let the dogs out?”. Nu a vrut să spună asta, dar așa i-a ieșit pe gură, că îi cânta în cap ca un disc stricat această piesă din viitor, deși o ura din tot sufletul, mai tare decât pe Albă ca Zăpada, oricât de greu de crezut ar fi acest lucru. Greșeală mare, deoarece Oglinda Magică a difuzat de îndată piesa, iar Regina a început să urle smulgându-și părul: „Stoooop! Next track! Next track!!!”

  „Care?”, întreba Omul din oglindă disperat și nervos totodată, la care Regina cea rea i-a răspuns urlând și ținându-se de urechi „Nu știu! Random! Shuffle!”. Oglinda a executat request-ul și a trecut la Michael Jackson – Man in the mirror:

  „Na… așa mai merge”, a răsuflat ușurată regina, „dar nu pentru asta am venit. Zi-mi, mai bine, o destinație de vacanță exotică! Vreau să evadez, vreau un loc magic, știi tu… deci zi! Unde să plec? Dar să fie un loc cu o gară frumoasă, că-mi place cu trenul. Ba nu! O să mă duc cu Nissanul GT-R al Regelui. Ah, era să uit, vreau să văd în orașul pe care mi-l recomanzi și o pasarelă peste râu, neapărat!”

  Omul din oglindă, parcă înnebunit, în loc de un răspuns clar a început să recite ceva:

  „Nu ne-am mai văzut demult,
  Dar azi ne-am strâns ca să construim pentru mâine…”

  „WTF?”, a întrebat Regina cea rea deruată, dar Omul din oglindă continua cu un elan și mai mare:

  „Ridică privirea! (ecou în șoaptă: «ridică privirea!»),
  Privește la mine! Ce vezi?
  Reflexia ta și a străbunilor
  Ce m-au construit pentru tine.
  Responsabilitate, respect,
  Atenție la cel de lângă tine,
  De noi depindem!” (ecou în șoaptă: «de noi depindem!»)

  „Băi! Oligorefrenule! Ce-i cu textu’ ăsta? Tu ai gustat din mărul ăla otrăvit pregătit ștoarfei ăleia de Albă ca Zăpada???” – a întrebat crizată Regin cea rea.

  Omul din oglindă nici nu a auzit însă, și-a continuat recitalul cu un pathos desăvârșit:

  „Mă numesc Arad…”

  who

  „…Nu uitați!
  Sunteți parte din mine!” (8x ecou în șoaptă: «sunteți parte din mine!»)

  Aflată la culmea disperării, Regina cea Rea a început să arunce cu tot ce avea la îndemână înspre oglinda magică. Era clar, Omul din oglindă a înnebunit complet, o fi angajat Albă ca Zăpada un hacker să-i atace Oglinda ca să dea erori din astea sau cine știe… dar în ciuda faptului că oglinda era tot mai crăpată, aceasta continua obsesiv, de data aceasta să cânte, fără niciun sens sau ureche muzicală:

  „Un oraș legendar
  În vestul României,
  Spațiu atemporal,
  Trecut contemporan,
  Suntem martorii magiei
  Ce a curs peste ani…

  Nu mai e cum era,
  Nu va mai fi cum a fost,
  Dacă oamenii vor învăța
  Că pot să schimbe ceva,
  Ca totul să aibă rost…

  Întoarce-te la tine!
  Nu înceta să speri!
  Pe omul din oglindă,
  Fă-l azi mai bun ca ieri!

  Dacă ai ochi să vezi,
  Să crezi că schimbarea
  Va începe altfel…
  Doar cel din oglindă
  Are determinarea,
  Ce reușește se schimbăăăă…”

  Și atât. Înainte ca oglinda magică să crape de tot și să se prăbușească în cioburi pe pământ, a mai apărut un mesaj cu „Critical failure! System is shutting down” și… în sfârșit, tăcere.

  „Ce păcat…”, a mormăit Regina cea rea, „acuma de unde să știu tot felul de chestii, cine e cea mai frumoasă regină din țară sau unde dracu’ să merg în vacanță?… Și, pe deasupra, piesa aia, «Man in the mirror» a lui Michael, chiar mi-a plăcut. Dacă stau bine să mă gândesc… de acolo s-a inspirat la greu în ultimele cuvinte Oglinda mea, draga de ea, înainte să moară în chinuri…”


  Cam asta e povestea „Albă ca Zăpada” care, din motive incerte, n-a mai ajuns în varianta finală. Dar efortul celor de la Neverland Place pentru a o readuce la viață merită toată atenția noastră, mai ales că au transformat textul Oglinzii Magice și într-o piesă muzicală cu tot cu un videclip mirific pentru promovarea orașului Arad. Noi le dăm o dimplomă, că atâta putem.

  DIMPLOMA NEVERLAND PLACE

   

  „Întoarce-te la tinneee…..”  – scuze, am început să o fredonăm deja de-a proasta… Iată clipul-minune:

  An de an, începând din 2014, tragem linie și facem haz de necaz pe seama realității, acordăm, deci, Dimplome la mișto tuturor „panaramelor” anului la fiecare rubrică de pe Special Arad. Aceste articole sunt pamflete și trebuie tratate ca atare, dar orice asemănare cu realitatea NU este pur întâmplătoare.

  Din anul 2017, acordăm o singură Dimplomă cu +, o Dimplomă pozitivă, pentru cineva care într-adevăr merită stima și atenția noastră. Restul… e cam can-can!

  Vezi aici toate Dimplomele anului 2018!

  Citește și Dimplomele din anii trecuți:
  DIMPLOMELE Special Arad – 2017. Prostia, incompetența și, în anumite cazuri, gafele #PERSISTĂ
  DIMPLOMELE Special Arad – 2016. #pățăști!
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2015
  DIMPLOMELE Special Arad pentru panaramele anului 2014

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.