miercuri, 1 mai, 2024

Special Arad Logo

    O mică victorie pentru arădenii din Micălaca. S-a renunțat la blocuri, s-a trecut la case | Video

    de Mihai Todoca | 21 februarie 2022, 7:13 PM | Administraţie | Topic special

    1

    Un prim pas s-a făcut astăzi în discuțiile dintre arădenii care se opuneau proiectului unui dezvoltator imobiliar, ce intenționa ridicarea unor locuințe cu un regim de înălțime de  P+2E, P+2E+M și P+3E+M, într-o zonă adiacentă caselor lor.  Locul respectiv acum este un câmp din Micălaca și de la bun început locuitorii din zonă s-au opus proiectului, menționând mai multe probleme pe care dezvoltarea imobiliară din zonă le-ar ridica, începând de la crearea unei a doua cale de acces, utilități, până la problemele de intimitate. Mai multe detalii le regăsiți în reportajul din noiembrie, anul trecut: Arădenii din Micălaca se opun unui nou proiect „blocuri între case”. Zeci de familii au ieșit în „stradă” să ceară Consiliului Local Municipal să nu le facă viața un calvar

    Acționând ca mediatori, viceprimarii Lazăr Faur și Ilie Cheșa au inițiat o întâlnire cu locuitorii din zonă  pentru a purta discuții, prezent fiind și dezvoltatorul imobiliar, cât și arhitectul șef. Deși în unele momente discuțiile au devenit aprinse, acestea au decurs într-un registru cât de cât normal și s-a ajuns la o mică victorie, dacă putem spune așa, investitorul promițând că va renunța la ceea ce erau catalogate ca fiind blocuri și că regimul de înălțime nu va depăși P+1E+M (adică un etaj și o mansardă).

    Totuși, oamenii din zonă se tem ca aceste discuții să nu fie în van. Dacă ne uităm la anumite construcții de acolo, ne este destul de clar că cele patru monstruozități care zac neterminate de 11 ani sunt cel puțin dubioase când vine vorba de respectarea legislației, însă vom reveni într-un articol separat pe această temă.

    20220221 165133

    Punctual, arădenii le-au spus viceprimarilor  care sunt problemele cu care se confruntă, chiar înainte de construirea caselor dorite de investitor. Astfel, la ora actuală sunt străzi care pe hârtie apar asfaltate, dar nu sunt, o stradă a dispărut efectiv, canalizare și chiar un stâlp de electricitate montat în mijlocul unei porți, cale de acces. (Și la acest subiect vom reveni cu o altă ocazie, dar am considerat că e important de menționat având în vedere că vorbim despre dezvoltare într-un moment când nu s-au rezovat probleme existente și asta nu din cauza lipsei sesizărilor cetățenilor către Primărie).

    Ce urmează este desemnarea unui reprezentant al locuitorilor care să țină legătura cu Primăria în cazul construirii caselor, cât și cu dezvoltatorul. Pe cum va evolua situația, vă vom ține și noi la curent, considerând că este un subiect de actualitate, în special pentru că PUG-ul orașului (documentul care reglementează oficial toate construcțiile de pe raza municipiului) este de mult timp expirat, fiind gândit în anii 1997, chiar dacă legea cere să fie reînnoit odată la 10 ani, acesta e în lucru acum, estimându-se că e gata în cam doi ani.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    5 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.