sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noul director al DSP Arad a fost numit și coordonatorul regiunii de vest pentru gestionarea situației Covid-19

  de Special Arad | 7 aprilie 2020, 6:45 PM | Administraţie | Coronavirus | Regional

  0

  Comunicat. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a numit prin Ordin pe Dr. Horea Sorin Timiș pe funcția publică de conducere de director executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, pe perioada stării de urgență. De asemenea, acesta va îndeplini și funcția de coordonator pentru gestionarea situației COVID-19 al „Regiunii de dezvoltare Vest”, ce cuprinde județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

  Din această poziție, Horea Timiș va asigura coordonarea regională în vederea punerii în aplicare, în mod unitar, a metodologiei emise de Institutul Național de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății cât și a documentelor militare. De asemenea, va reprezenta, în raport cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, punctul de vedere al tuturor județelor din zona arondată și modul de aplicare al tuturor deciziilor în mod unitar.

  Citește și Agitație maximă în sediul DSP. O doctoriță care a intrat în contact cu majoritatea colegilor a fost depistată pozitiv! Noul director, Horea Timiș, intră direct în „pâine”

  La nivelul Județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 401 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este 154. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 535, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 2104.

  Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 1016 de persoane și 10 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 190.900 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

  În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 231 persoane și au aplicat 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 26.000 lei.

  Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 48 de cadre și 18 mijloace auto, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 6.04.2020, ora 7.00 – 7.04.2020, ora 7.00), 1880 de persoane, întocmind 9 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 18.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

  „Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!”, transmite Prefectura Județului Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.