duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Gata cu jaful!” – Noua alianță pentru Arad, Platforma Social-Liberal Creștină, și-a dezvăluit câteva principii, și-a anunțat intențiile și și-a indicat țintele

  de Alin Olteanu | 4 august 2020, 2:52 PM | Politikos | Topic special

  7

  Mișcare importantă pe scena politică arădeană dacă e să ne luăm după faptul că trei formațiuni politice au ales să se unească și să făurească „Alianța care să conducă – susține Mihai Fifor, candidatul acesteia la Primăria Aradului – la schimbare, la oprirea celor 16 ani de hegemonie Falcă”. „Vrem, alături de aliații noștri, ALDE și PNȚCD, să producem schimbarea, să transformăm Aradul într-un oraș care să aibă suflet, ca și Timișoara și Oradea. Vrem să vă prezentăm, în scurt timp, împreună, proiectele noastre pentru municipiu și județ. O să avem liste comune la Primăria Aradului și Consiliu Județean, în schimb, liste separate în județ, cu excepția Nădlacului” – a precizat Mihai Fifor, președintele PSD Arad în debutul conferinței la care, având în vederea numărul persoanelor aflate la „pupitru”, părea că presa e în minoritate.

  Sprijin pentru Budău, asigurări pentru Tripa, bun venit lui… Mihăiță Calimente

  Tema abordată imediat după anunțarea Alianței, a fost cea referitoare la candidatul la președinția Consiliului Județean. Cum am anunțat, Florin Tripa a renunțat la candidatură, spunând despre asta că a dorit să nu vulnerabilizeze partidul. „Mă gândesc la acest lucru, de vreo două săptămâni, împreună cu președintele (Fifor – n.n.). Nu e un abandon, îmi voi continua activitatea. Și cred că propunerea noastră, ca Ruben Budău să fie noul președinte al Consiliului Județean Arad, este una importantă. Îl susțin pentru că îl cunosc, e un om nou, bine pregătit, necesar pentru Arad”. Cum ne-am așteptat, Mihai Fifor a ținut să sublinieze, în legătură cu această schimbare de candidatură – practicată, până la urmă, și de celelalte partide din Arad – nu înseamnă că, așa cum susțin unii răuvoitori, că domnul Tripa ar fi în vreun fel de dizgrație. „Colegul și prietenul meu, președintele executiv al PSD Arad, Florin Tripa, alături de care muncim și ne-am asumat schimbarea, va fi numărul 1 pe lista pentru Camera Deputaților” – a spus Fifor, oferind practic o garanție (nerostită, dar subînțeleasă) publică colegului său.

  Citește și: O nouă Alianță pentru Arad! Platforma Social-Liberal Creștină l-a anunțat pe Ruben Budău candidat pentru președinția Consiliului Județean

  Și cu astea spuse, înainte de a trece la semnarea actului de înființare a Platformei Social-Liberal Creștină Arad, cu toți președinții prezenți, Fifor a anunțat adeziunea la PSD a fostului liberal Mihăiță Calimente, dar și că Eusebiu Pistru va fi numărul doi pe lista de deputați ai PSD la alegerile parlamentare. Moment în care, Pistru, prezent, a ținut să răspundă unor „critici”: „Am venit în PSD nu pentru a candida la președinția Consiliului Județean, ci pentru a construi ceva și pentru a candida la Camera Deputaților”.

  N-au scăpat prilejul să comenteze „Raportul Camerei de Conturi făcut la CJ Arad” spunând clar și sec: „Jaf”

  Președintele Fifor a ținut, după toate anunțurile importante amintite mai sus, să facă o mică analiză asupra mult discutatului raport al Camerei de Conturi Arad, cu privire la activitatea CJ în timpul situației de urgență ca urmare a pandemiei.

  „Numitorul comun al raportului: nelegal! La Arad, conducerea Consiliului Județean a practicat un jaf fără precedent. E suficient să ne uităm pe listele de donații, pe listele de achiziții în perioada pandemiei ca să vedem cum s-au jucat cu banul public pentru a-și rezolva tot felul de afaceri. Achizițiile au fost făcute nelegal, cazările au fost făcute nelegal, și nu o spun eu, o spune Camera de Conturi. Iar instituțiile abilitate trebuie să facă lumină pentru că asta merită oamenii care s-au îmbolnăvit. Și trebuie lumină pentru că nu e normal să te joci pe spinarea celor 78 de morți din Arad și să faci avere” – a declarat în fața întregii prese liderul de facto al noii Platforme Social-Liberal Creștină, senatorul Mihai Fifor. Acesta a ținut să îi răspundă președintelui CJ Arad, Iustin Cionca, și să sublineze: „Partidul Social Democrat nu comandă controale la instituțiile statului cum a sugerat domnul Cionca, Partidul Național Liberal, poate da. Arădenii au imaginea șifonată de ei, un Falcă, de un Bibarț, de un Cionca. Eu mă întreb: oamenii ăștia pun noaptea capul pe pernă și dorm liniștiți când știu că 78 de oameni și-au pierdut viața din cauza incompetenței lor și datorită hoției și ticăloșiei lor?”

   Toate declarațiile din conferința de presă privind constituirea alianței electorale Platforma Social-Liberal Creștină (PSLC), inclusiv ale liderilor PNȚCD și ALDE, în materialul video următor:

  Conferință de presă PSD Arad, constituirea alianței electorale Platforma Social-Liberal Creștină (PSLC)

  Posted by PSD ARAD on Tuesday, August 4, 2020

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. sa se verifice si pensiunile si sa se raspunda daca si casele particulare se pot da pentru carantina. Se zvoneste ca s-au dat pe langa pensiune si camere din case particulare. Daca da, acolo este cel mai mare jaf, si trebuie sesizat si DNA

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.