Nissan 370Z va fi înlocuit în 2016 de un model numit Z35, care va avea motorizări Mercedes-Benz

  de Special Arad | 10 august 2014, 11:34 AM | Auto

  0

  Parteneriatul dintre Daimler şi Renault-Nissan va aduce noutăţi importante în gama de roadstere a japonezilor, 370Z urmând să fie înlocuit de un model care va avea motorizări şi de la Mercedes-Benz, potrivit AutoMarket.

  Nissan 370Z va avea un înlocuitor în 2016 care va renunţa la formula de botez cu trei cifre înainte de ultima literă din alfabet pentru numele Z35, titrează australienii de la Motoring.com. Respectivul model primeşte, pe lângă nume, o gamă mai generoasă de motorizări, urmând să includă chiar şi versiuni hibride. Schimbările din gama de roadstere de la Nissan vor fi atât de pronunţate încât vor implica şi trecerea la acoperiş hard-top retractabil în locul celui din material textil, totul pentru a face viitorul Z mai atrăgător pentru clienţii din întreaga lume, nu doar pentru cei din Statele Unite ale Americii şi din Japonia.

  Nissan 370Z Nismo facelift – primele imagini oficiale

  Prima motorizare din gama viitorului Z35 va fi o unitate 2.0 turbo cu patru cilindri în linie, utilizată în prezent în cazul gamei ”Skyline” din Japonia, construită pe platforma lui Infiniti Q50. Berlina de clasă medie numităa Nissan Skyline 200GT-t este echipată cu o motorizare turbo care asigură 211 CP, legătura dintre viitorul Z şi modelul respectiv fiind oprită la nivelul propulsorului. Gama Z35 va include şi unităţi de 3.0 litri cu şase cilindri şi supraalimentare, acestea din urmă fiind preluate de la partenerii germani ai concernului franco-japonez. Versiunea de top a lui Z35 ar urma să livreze aproape 410 CP, spune sursa citată de australienii de la Motoring.com. Indiferent de motorizările alese pentru viitorul roadster al japonezilor, zvonul preluării unor motoare de la Mercedes-Benz în această gamă nu este deloc nou.

  650383l

  Viitorul roadster Z35 este aşteptat să debuteze în decursul anului 2016 şi ar putea fi inspirat de conceptul Esflow prezentat deja de Nissan. Respectivul concept era echipat cu un sistem de propulsie 100% electric, inspirat de cel al lui Leaf. Latura ecologică a acestui model ar putea inspira o versiune hibridă a viitorului Nissan Z35, menită să asigure reducerea emisiilor de CO2 la nivelul acestei game.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.