marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  M-am plimbat pe centru și m-am întâlnit cu… viitorul! S-au prezentat „Mercedes” și aveau tatuat „EQ” pe ele

  de Lucian Dănilă | 11 iunie 2022, 1:46 PM | Advertorial | Auto

  1

  Am dat în aceste zile o tură de centru, una obișnuită cu gândul de a găsi un loc bun de cafea. O cafea din aceea, și vorbită, și băută. Aveam să o găsesc unde nu m-am așteptat, dar cumva, la locul ei, pe o stradă plină de terase, pe o stradă cu cafea chiar bună.

  M-am oprit într-un loc în care am făcut cunoștință cu viitorul. Ne-am prezentat, iar el mi-a spus că se numește Mercedes și avea un tatuaj, „EQ”. E o generație tânără, la fel de elegantă ca cei din familia Mercedes pe care i-am cunoscut cu câteva decenii în urmă, dar o generație foarte silențioasă, una care nu face deloc zgomot, una care nu lasă deloc fum pe unde trece.

  Am cunoscut un Mercedes EQ în urmă cu doi ani, se numea „EQC”, iar chimia dintre noi a fost din prima exact cea care trebuia. L-am reîntâlnit acum pe strada despre care vă spuneam, strada 1 Decembrie, la intersecția cu Bulevardul Revoluției. Chiar primul care mi-a ieșit în cale a fost „EQC”, cu ai săi 408 cai putere, cu a sa eleganță și acel vino-ncoa’.

  arad eq 2

  A venit cu frații săi, frumoși tare, cu toții. Într-o parte, ca lider de grup, am văzut „EQS”-ul. Nu ai cum să nu rămâi cucerit. De la prima privire de ansamblu, el pare a fi regele. Un model extrem de avangardist cu o autonomie de 785 de kilometri, asta ca să nu mai fie discuții că nu poți ajunge la Capitală cu el fără a face un put-stop pe undeva. Interiorul arată cu adevărat fabulos, cu diferitele sisteme de asistență a șoferului pentru a facilita deplasarea, cu un cockpit digital MBUX cu cea mai modernă tehnologie, dar și un detaliu de efect: praguri laterale iluminate, cu inscripția „Mercedes-Benz”. Te cucerește din prima, dar mi-a dat de gândit un aspect. Făcând parte dintr-o generație care a cunoscut îndeaproape modelul „Cobra”, atunci când am întâlnit „EQS”-ul încercam să-i povestesc genul acel de narațiune: „pe vremea mea”… Da, pe vremea mea găseai două, trei butoane pe întreb bordul și un volan mai simplu decât însuși simplul. Acum, „EQS”-ul nici măcar butoane nu are ci un imens ecran digital la care, în primele momente, îmi prindeam urechile. Eu, nu și cei tineri, cei care încă nici permis de conducere nu au pentru că nu le permite vârsta, dar atunci când au intrat în acest adevărat supercar au manevrat acel ecran cu aceeași ușurință, cu aceeași dexteritate cu care butonează în propriul telefon.

  Păi cum să mai sui generația asta de (încă) non posesori de permis de conducere în vreun model „Cobra”? V-am spus eu că m-am întâlnit cu viitorul. Un viitor al industriei auto, dar totodată și un viitor al acestui oraș, prin oamenii viitorului. Și, paradoxal, totul era atât de prezent…

  Foarte aproape a fost „șmecherașul familiei”, răsfățatul „EQE”, ultima apariție a concernului Mercedes-Benz în familia electricelor. E ca băiatul acela care merge la sală, arată fit și e și bronzat, dar e trecut prin toate școlile și debordează de eleganță și stil. Nici nu mi-am dat seama ce culoare are la ochi pentru că nu mai conta. Cucerește de cum iese din curte… Exclusivist, dinamic, modelul „EQE” îți taie puțin respirația atunci când urci în el.

  arad eq 4

  Lângă el am întâlnit o „lady”. Era modelul „EQA”, o domnișoară pe care, atunci când îi ai prin preajmă pe frații ei, EQS sau EQE, tinzi să nu îi dai prea multă atenție, dar dacă cumva o abordezi, frumusețea ei interioară și inteligența te cam lasă cu gura căscată și nu pleci de acolo fără a-i cere numărul de telefon, ca să o tot întâlnești, să tot ieși cu ea și chiar să o iei acasă. Cu acte…

  „EQB” e cel mai mic dintre băieți și cred că cel mai cuminte dintre ei. Unde-l pui, acolo stă, politicos, stilat și foarte, dar foarte elegant.

  Ultima discuție am purtat-o cu muncitorul familiei, cu „EQV”, cărăușul casei, cel mai voluminos dintre frați. Scaunele ergonomice, dar și operarea vocală a sistemului MBUX cu comanda „Hey Mercedes“ te fac să te împrietenești imediat cu el și cred că e cel mai de gașcă dintre frați.

  arad eq 21

  A fost o cafea excelentă, băută și vorbită cu cei de la reprezentanța Auto Schunn, dealerul Mercedes-Benz în Arad, băieți care știu și să vândă, dar și să socializeze. Pop-up-ul lor a fost pe gustul meu.

  Ce bine arată viitorul…

  PS: Și când mă gândesc că Uniunea Europeană intenționează ca din 2035 să interzică comercializarea autovehiculelor pe combustibili fosili, mă tot gândesc ce bine-mi va sta într-o silențioasă ca cele din familia EQ. 

  (P)

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.