miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Audi, BMW, Mercedes-Benz și Volkswagen, acuzate că s-au înțeles să manipuleze datele de emisii ale motoarelor lor diesel

  de - | 13 februarie 2023, 9:41 AM | Naţional

  0

  Scandalul „Dieselgate” nu a fost încă uitat, dar acum revine puternic în actualitate după ce autoritățile din Coreea de Sud au penalizat Audi, BMW, Mercedes-Benz și Volkswagen sub acuzația de manipulare a cifrelor legate de emisiile vehiculelor diesel.

  Potrivit motor1.uol.com.br, autoritățile sud-coreene au susținut că manipularea cifrelor respective „a redus concurența și a restrâns opțiunile consumatorilor”. Concret, Audi, BMW, Mercedes-Benz și Volkswagen s-ar fi înțeles să manipuleze datele de emisii ale motoarelor lor diesel folosind software-ul mașinilor. În total, amenzile aplicate se ridică la 33,5 milioane USD, Mercedes-Benz plătind cea mai mare amendă. Deși parte a înțelegerii, compania VW nu a fost amendată pentru că modelele cu software ilegal nu au fost comercializate în Coreea de Sud.

  Este a doua oară când producătorul Mercedes-Benz este amendat în Coreea de Sud. În 2022, compania a fost, de asemenea, penalizată pentru publicitate falsă legată de cifrele de emisii pentru vehiculele sale de pasageri cu motoare diesel comercializate pe piața sud-coreeană.

  Reamintim că, în 2015, producătorul Volkswagen a fost acuzat în SUA că a instalat un software ilegal în mașinile diesel care i-a permis să eludeze testele de emisii. Au urmat investigațiile autorităților europene de reglementare, compania a încercat să acopere scandalul, dar în final directorii vinovați au fost concediați, iar Grupul Volkswagen a fost forțat să plătească în jur de 30 de miliarde de dolari în amenzi și daune.

  sursa: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.