Ministrul britanic al Justiției, David Guake, demisionează deoarece nu poate lucra cu Bordi Johnson

  de Special Arad | 21 iulie 2019, 9:56 AM | Internaţional

  0

  David Gauke, ministrul britanic al Justiţiei, a anunţat că va demisiona miercuri, afirmând că nu poate lucra cu Boris Johnson, probabilul succesor al Theresei May în fruntea Guvernului de la Londra, întrucât acesta doreşte ieşirea Marii Britanii din UE fără acord, lucru ce va duce la “umilirea” ţării.

  “Dacă testul loialităţii pentru a rămâne în guvern este angajamentul de a susţine (Brexit) fără acord pe 31 octombrie (…) atunci asta nu este ceva ce sunt pregătit să fac”, afirmă ministrul într-un comunicat, informează publicaţia Sunday Times.

  Gauke şi-a mai exprimat temerea că un Brexit fără acord ar putea chiar duce la destrămarea Marii Britanii.

  Boris Johnson, considerat favorit în cursa pentru poziţia de lider al conservatorilor şi preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii, a anunţat că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

   

  Sursa text și foto: The Times

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.