duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Suedia şi Marea Britanie au semnat un acord de apărare reciprocă

  de - | 11 mai 2022, 6:01 PM | Internaţional

  0

  Suedia şi Marea Britanie au semnat miercuri un acord de apărare reciprocă, înaintea deciziei Stockholmului de a adera la NATO, informează Agerpres.

  „Dacă Suedia este atacată şi apelează la noi pentru a ne cere sprijin, i-l vom oferi”, a declarat Boris Johnson, într-o conferinţă de presă comună cu şefa guvernului suedez la Stockholm.

  „Dacă una dintre cele două ţări ar suferi un dezastru sau un atac, Marea Britanie şi Suedia şi-ar oferi asistenţă în multe feluri, incluzând mijloace militare”, a precizat premierul suedez Magdalena Andersson.

  Boris Johnson va semna un acord similar şi cu Finlanda în timpul unei vizite la Helsinki la sfârşitul zilei de miercuri, conform cabinetului său, potrivit Agerpres.

  Cele două părţi nordice sunt îngrijorate de reacţia Rusiei la cererile lor probabile de aderare la NATO aşteptate în zilele următoare şi caută să obţină garanţii de securitate bilaterale.

  „Declaraţia politică de solidaritate” semnată miercuri între Stockholm şi Londra este primul acord oficial anunţat public de către una dintre cele două ţări scandinave.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.