Boris Johnson are destule semnături pentru o candidatură pentru a redeveni premierul Marii Britanii

  de - | 22 October 2022, 8:39 PM | Internaţional

  0

  Boris Johnson, care s-a întors sâmbătă la Londra după o vacanță în Caraibe, nu a anunțat public dacă va candida pentru a reveni pe postul din care și-a dat demisia în luna iulie, dar parlamentarul conservator James Duddridge, un aliat al său, a afirmat că are numărul necesar de 100 de semnături pentru a se înscrie în alegerile interne din Partidul Conservator, relatează Reuters, citat de Libertatea.

  James Duddridge a declarat vineri că Johnson i-a spus că este „pregătit”. Sâmbătă, el a precizat că Johnson a obținut cele 100 de nominalizări.

  Candidaţii la succesiunea lui Liz Truss trebuie să depună fiecare până luni la amiază cel puţin 100 de semnături din rândul celor 357 de deputaţi conservatori pentru a putea candida, astfel că vor putea fi depuse cel mult trei candidaturi.

  Doar fostul ministru al apărării Penny Mordaunt a declarat oficial că va candida, deși, potrivit informațiilor Reuters, are până acum doar 22 de semnături.

  Momentan, doar Rishi Sunak, contracandidatul lui Truss din ultimele alegeri locale, are asigurate cele 100 de semnături, potrivit informațiilor agenției de presă din Marea Brianie.

  Sursa: Libertatea

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.