Ministrul agriculturii: În unele județe, suprafețele declarate calamitate de secetă sunt mai mari decât cele însămânțate

  de Special Arad | 25 mai 2020, 12:15 PM | Naţional

  0

  În unele județe au fost raportate culturi calamitate în suprafață mai mare decât cele însămânțate în toamnă, a acuzat, luni, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

  ”Proces verbale de constatare a pagubelor, din înștiințări făcute de către fermieri, sunt pentru 1,6 milioane de hectare calamitate, din care s-au verificat 941.000 de hectare”, a spus Oros într-o conferință de presă, potrivit Hotnews.ro.

  ”Aceste echipe lucrează încontinuu, și sâmbăta și duminica, pentru ca până la sfărșitul lunii mai să avem încheiate aceste procese verbale iar pe 15 iunie să avem sintezele, să știm cum să facem despăgubirile”, a adăugat ministrul.

  Adrian Oros a spus că vrea să facă un apel către fermieri și, mai ales pentru cei care fac parte din aceste comisii de constatare, ”pentru că în unele județe suprafețele consemnate calamitate se apropie sau depășesc suprafețele raportate în toamnă ca însămânțate”.

  Fie în toamnă s-au raportat greșit acele suprafețe, fie echipele care constată și consemnează în procesele verbale nu își fac întotdeauna treaba, a adăugat ministrul.

  ”Vrem să-i despăgubim pe toți cei care sunt păgubiți, dar datele după care calculăm trebuie să fie niște date reale”, a mai declarat Oros.

  sursa: Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.