Medic din prima linie, sătul de acuzații, explică situația unui pacient cu Covid-19: „Nefumător, fără boli cronice. În urma CT-ului aproape 50% din plămâni sunt afectați. O simplă gripă, nu-i așa?!”

  de Special Arad | 24 octombrie 2020, 2:11 PM | Naţional

  0

  Ultima perioadă a fost una tumultoasă din toate punctele de vedere. Mulți se plâng de faptul că această pandemie este doar o formă de manipulare, că nimeni nu are dreptul să-i „îngrădească” și că libertatea fiecăruia înseamnă nepurtarea măștii, lucru pe care mulți îl fac și se simt mândri de ei. Pe de altă parte mai există și medicii care se chinuie zilnic să facă față noilor cazuri apărute și încearcă să-i țină pe toți în viață. Sătulă de acuzații, Andra Ticărău, un medic din București, a făcut public tot ce avea în minte în momentul în care unul dintre pacienții ei, un om complet sănătos, a ajuns într-o stare aproape de critică.

  „Acesta este un tub de oxigen care îl ajută să respire pe unul dintre pacienții mei în vârstă de 46 de ani. Poza este făcută ieri (n.r. 22.10.2020) la spitalul amenajat în Chitila, acela cu cartoane de care râdeați unii dintre voi. Azi a fost transferat la Balș. Stă și acum în camera de gardă a spitalului Balș pentru că nu mai sunt locuri pe secție. Tratamentul i-a fost administrat acolo. Nefumător, fără boli cronice. În urma CT-ului aproape 50% din plămâni sunt afectați. O simplă gripă, nu-i așa?!

  5000 de cazuri doar azi. Din pix, nu-i așa?! D-aia îmi sună telefonul de dimineața până seara, zilnic de la un timp încoace, la capătul celalăt al firului fiind oameni care sunt bolnavi, dragii mei. Bolnavi de covid. Nu rezultate pozitive și atât, cum unii dintre voi sugerează că sunt doar -declarați- pozitiv. Nu-i așa că aveți cunoștințe bolnave?! Prieteni?! Nu-i așa că ați intrat in contact cu persoane care ulterior testându-se au aflat că sunt pozitive?! V-a stat inima o clipă în loc?! Nu e o simplă gripă. Din păcate. Acesta este singurul adevăr. Nu știm încă de ce și cine dezvoltă forma gravă. Aia care are nevoie de oxigen. Poate fi oricare dintre noi.

  Purtați mască și respectați recomandările. Evitați drumurile inutile și întâlnirile în grupuri mari. Renunțați o perioadă la șuetele cu prieteni (cred că mie îmi e cel mai greu, cine mă cunoaște știe că așa e), măcar pentru următoarele două saptămâni. Nu-mi place panica și isteria, dar nici iraționalul și inconștiența. Atitudinea noastră trebuie să găsească calea de mijloc: Prudență! Sănătate!”.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.