Markku Markkula, președintele Comitetului European al Regiunilor, în vizită la Arad

  de - | 25 June 2016, 1:09 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Biroul de presă al Primăriei Arad a trimis un comunicat prin care a tradus din limba engleză declarațiile pe care le-a făcut Markku Markkula aflat în vizită la Primăria Municipiului Arad,  ieri, 24 iunie.

  Motivul principal pentru care suntem aici este să vedem ce s-a realizat, pentru că au fost progrese enorme în regiune, iar restul UE trebuie să conștientizeze aceste lucruri raportat la noile condiții cu care se confruntă UE. Rolul meu este să reprezint toate orașele și regiunile UE, avem 350 de membri. Noua strategie de dezvoltare regională este bazată pe stimularea spiritului antreprenorial, pe crearea de noi locuri de muncă.
  -Opinie despre Brexit
  Brexit este o chestiune importantă, mă așteptam ca majoritatea să voteze altfel, dar aceasta este realitatea, acesta este rezultatul, trebuie să depășim situația. Dacă britanicii vor să iasă din UE vor ieși, negocierile de ieșire vor dura poate 2 ani, dar am dori ca Europa să nu acorde exces de atenție acestei teme, avem nevoie să ne concetrăm pe investiții strategice și crearea de locuri de muncă, să fim toți mai uniți și mai concentrați pe construcția proiectului nostru European, de asta avem nevoie: locuri noi de muncă, o nouă creștere economică, locuri de muncă pentru tineri. Și o colaborare mai strânsă bazată pe valorile noastre europene: libertate, deschidere, solidaritate.
  -Credeți că este posibil să revină? (Ioan Weisl – Agerpres)
  N-ar trebui să începem să visăm. Este decizia britanicilor, ce s-ar putea întâmpla este ca Scoția să vrea să-și ia propria decizie și să revină în Uniune. Sunt mulți pași care vor urma, cum spuneam noi trebuie să ne concetrăm pe propriile noastre obiective: o Europă mai bună, o Europă mai unită, nu neapărat prin schimbări structurale majore ci prin angajament mai ferm pentru viitorul economic, social și de protecția mediului la nivel European.
  -Aveți un mesaj pentru unitatea UE? (Ciprian Boițiu)
  Cred că toți, valabil și pentru Catalonia, este bine să urmărească ce se va întâmpla de acum în UK: care vor fi consecințele pentru cetățenii obișnuiți, pentru afaceri. Dacă le va merge bine, poate vor fi mai multe voci (n.red. – care vor dori să iasă) dar poate va fi invers iar oamenii din UK vor fi dezamăgiți , ceilați vor învăța de aici. Așa că e bine să ne concentrăm pe problemele concrete, nu pe speculații dacă e mai bine să fii in sau out. Să ne concetrăm toate eforturile pe revigorarea economiei, locuri de muncă mai bune, un mediu mai bun, schimbările climatice. E nevoie să muncim mai mult. ”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.