joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Sondaj Brexit: peste șase din 10 britanici cred că Brexitul a mers prost sau mai rău decât se așteptau

  de - | 26 decembrie 2021, 5:01 PM | Internaţional

  0

  Sondajul, publicat la o săptămână după ce ministrul responsabil de Brexit, Lord Frost, a demisionat din guvernul lui Boris Johnson, arată că 42% dintre cei care au votat pentru ieșirea din UE în 2016 au o opinie negativă despre rezultatele de până acum ale Brexitului.

  26% dintre susținătorii „Leave” au spus că lucrurile au mers mai rău decât se așteptau, în timp ce 16% dintre cei care au votat pentru Brexit au spus că s-au așteptat ca lucrurile să meargă prost și s-a dovedit că au avut dreptate.

  Dintre cei care au votat ca Regatul Unit să rămână în blocul comunitar, 86% au spus că lucrurile au mers prost sau mai rău decât se așteptau. În general, doar 14% dintre toți respondenții au declarat că Brexitul a mers mai bine decât se așteptau.

  Adam Drummond, de la institutul Opinium care a realizat sondajul, a spus că cea mai izbitoare constatare a fost că cei care au votat pentru ieșirea din UE sunt acum mult mai ezitanți cu privire la virtuțile Brexit-ului decât înainte.

  Sondajul vine înainte de introducerea, de la 1 ianuarie, a controalelor vamale complete asupra mărfurilor exportate din UE în Regatul Unit, despre care oamenii de afaceri cred că ar putea descuraja unii operatori mai mici – cum ar fi exportatorii de alimente – să aprovizioneze comercianții din Marea Britanie, deoarece costurile lor vor crește.

  Sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.