Sondaj Brexit: peste șase din 10 britanici cred că Brexitul a mers prost sau mai rău decât se așteptau

  de - | 26 decembrie 2021, 5:01 PM | Internaţional

  0

  Sondajul, publicat la o săptămână după ce ministrul responsabil de Brexit, Lord Frost, a demisionat din guvernul lui Boris Johnson, arată că 42% dintre cei care au votat pentru ieșirea din UE în 2016 au o opinie negativă despre rezultatele de până acum ale Brexitului.

  26% dintre susținătorii „Leave” au spus că lucrurile au mers mai rău decât se așteptau, în timp ce 16% dintre cei care au votat pentru Brexit au spus că s-au așteptat ca lucrurile să meargă prost și s-a dovedit că au avut dreptate.

  Dintre cei care au votat ca Regatul Unit să rămână în blocul comunitar, 86% au spus că lucrurile au mers prost sau mai rău decât se așteptau. În general, doar 14% dintre toți respondenții au declarat că Brexitul a mers mai bine decât se așteptau.

  Adam Drummond, de la institutul Opinium care a realizat sondajul, a spus că cea mai izbitoare constatare a fost că cei care au votat pentru ieșirea din UE sunt acum mult mai ezitanți cu privire la virtuțile Brexit-ului decât înainte.

  Sondajul vine înainte de introducerea, de la 1 ianuarie, a controalelor vamale complete asupra mărfurilor exportate din UE în Regatul Unit, despre care oamenii de afaceri cred că ar putea descuraja unii operatori mai mici – cum ar fi exportatorii de alimente – să aprovizioneze comercianții din Marea Britanie, deoarece costurile lor vor crește.

  Sursa: digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.