duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Marea Britanie amenință din nou UE cu anularea unilaterală a unor părți din acordul Brexit

  de - | 9 ianuarie 2022, 4:09 PM | Internaţional

  0

  Ministra de externe a Regatului Unit, Liz Truss, susține că este pregătită să anuleze în mod unilateral părți din acordul Brexit semnat cu Uniunea Europeană, dacă negocierile legate de schimbări la protocolul nord-irlandez vor eșua. Marea Britanie a mai amenințat, anterior, cu denunțarea unilaterală a unor părți din acordul Brexit, informează Digi24.

  Truss a declarat că va sugera „propuneri constructive” partenerului său de dialog din partea UE, vicepreşedintele pentru relaţii interinstituţionale şi prospectivă al Comisiei Europene, Maros Sefcovic, în săptămâna care urmează, în timpul primei lor discuţii faţă în faţă, care va avea loc, joi, în Kent, conform Agerpres.

  Truss a spus, totodată, că este dispusă să declanşeze Articolul 16 din Protocolul privind Irlanda de Nord, care ar suspenda părţi din tratatul menit să prevină crearea unei granițe „dure” cu Republica Irlanda, în cazul în care nu se ajunge la un acord. Ministra de externe britanică a devenit responsabilă cu negocierile post-Brexit după ce David Frost, ministrul pentru Brexit, a demisionat.

  Sursa: Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.