Marius Göndör despre: Legea Educaţiei nr. 1/2011 vs. OUG 49/2014, Victor Ciorbea etc.





Marius Göndör despre:
Legea Educaţiei nr. 1/2011 vs. OUG 49/2014: „Am considerat că asumarea răspunderii, modul prin care a fost implementată Legea Educaţiei, s-a făcut puţin forţat, dar sistemul de învăţământ avea nevoie de o schimbare. Nota bene, Legea 1/2011 a modernizat sistemul de învăţământ. Actuala Ordonanţă de Urgenţă este clar neconsituţională, pentru că modifică o lege organică
Învăţământul preuniversitar: „Prin această OUG, învăţământul preuniversitar devine o «cenuşăreasă» a sistemului educaţional. Practic, asistăm la o defavorizare clară a învăţământului preuniversitar, în favoarea celui universitar”
Sprijinirea învăţământului universitar: „Toate elementele acestei OUG sprijină învăţământul universitar. Ideea a trei sesiuni anuale la BAC, cursurile de pregătire universitare fără absolvirea examenului de bacalaureat, finanţarea per capita a învăţământului universitar, toate nu fac altceva decât să sprijine învăţământul universitar în detrimentul celui preuniversitar”
Descentralizarea învăţământului: „Prin noul act legislativ se elimină ideea de descentralizare. Titularizarea profesorilor şi a directorilor va fi decisă la centru, Iar comunitatea locală, atât părinţii cât şi administraţia, nu vor avea un cuvânt de spus”
Victor Ciorbea: „Aştept ca domnul Victor Ciorbea, în calitatea sa de avocat al poporului, să conteste această ordonanţă la Curtea Constituţională. Cu atât mai mult cu cât dumnealui cunoaşte foarte bine problemele din învăţământ deoarece a fost preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ”
Concluzie: „Soluţia pentru creşterea promovabilităţii, respectiv a intrării la facultate nu constă în trei sesiuni la bacalaureat, nici cursuri de pregătire sau simulări, ci schimbarea şi flexibilizarea programei, respectiv instituirea unui examen de admitere pentru intrarea în facultate, neţinând cont de nota de la examenul de bacalaureat”
Comentariile portalului
Cu „i rest my case’ sunt perfect de acord. Cum spuneam, insistați ca un troll. Dar n-am niciun dubiu că într-adevăr credeți cu tărie toate elucubraț (...)
Situatia Ungariei e dovada esecului politicilor UE si a unui model dictatorial catre care au "alunecat"(aplicantii politicilor astea am afirmat ca le preaslaviti). Ungaria pana in trecutul nu prea (...)
Din construcție mailul are patru sau cinci bazine imense cu apă și hidranți tocmai pt. stingerea incendiilor!