Lista statelor aflate în zona roșie Covid a fost actualizată. Evită carantina doar cei vaccinați!

  CNSU a introdus, vineri seară, lista roşie a statelor cu risc epidemiologic. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi. Prezentarea unui test negativ nu îi scuteşte de cele 14 zile de caratină.

  Peste 30 de ţări se află în zona roşie.

  Decizia CNSU stabileşte şi condiţiile în care persoanele care vin din diferite zone sunt scutite de măsura carantinei.

  Raed Arafat a explicat, într-o conferinţă de presă, de ce s-a introdus şi lista roşie.

  „Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat, potrivit news.ro.

  Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document. „Cine vine din zona verde, turiştii, nu mai au nevoie de nimic. Asta este vestea bună”, a declarat premierul Florin Cîţu.

  Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.