vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Letonia, ţară cu o rată slabă de vaccinare anti-Covid, anunţă lockdown

  de - | 19 octombrie 2021, 8:38 AM | Internaţional

  0

  (foto: harta.infoturism.ro)

  Letonia, una din ţările din Uniunea Europeană cu un procent scăzut de persoane vaccinate anti-Covid-19, a anunţat un lockdown în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie pentru a încerca să încetinească creşterea ritmului infectării cu coronavirus, scrie HotNews.

  „Sistemul nostru de sănătate este în pericol… Singura modalitate de a ieşi din această criză este să ne vaccinăm”, a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins după şedinţa de urgenţă a guvernului în care a pus pe seama ratei scăzute de vaccinare creşterea numărului de persoane spitalizate, relatează AFP și Agerpres.

  Doar 54% din adulţii letoni sunt complet vaccinaţi, mult sub media UE de 74%, arată datele europene.

  „Trebuie să-mi cer scuze faţă de cei deja vaccinaţi”, a spus Karins, anunţând că magazinele, restaurantele, şcolile şi instituţiile de divertisment vor fi închise. Rămân deschise doar serviciile esenţiale, fiind de asemenea impusă interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 20:00 şi 05:00.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.