sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Juan Pablo Passaglia, ultimul sosit în curtea Bătrânei Doamne

  de Lucian Dănilă | 16 iunie 2021, 3:12 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A străbătut lumea pentru a veni să îmbrace tricoul unei echipe de legendă, UTA Arad. Juan Pablo Passaglia a făcut două zile de la el de acasă, din Argentina, pentru a se prezenta aseară la conferința de presă în care era anunțat transferul său la gruparea arădeană.

  Vizibil obosit, argentinianul cu pașaport italian știa multe despre UTA, chiar prea multe având în vedere că a câltigat la Arad de două ori în ultimul an în calitate de jucător al retrogradatei Poli Iași. La ultimul meci chiar a și marcat un gol. Dar știe unde vine: „Sunt foarte fericit să fiu aici. UTA este o echipă mare, o echipă importantă în istoria fotbalului românesc. Sper să avem un an bun, promit că voi da sută la sută la fiecare meci. Mai sper că voi avea același procentaj pe acest stadion, să continui să câștig aici și să marchez. Pot juca oriunde la mijloc, număr 6, număr 8, ceea ce vreau e să am mingea la picior. Atunci mă simt cel mai confortabil”, spune argentinianul de 32 de ani.

  IMG 3214

  „Este de departe cel mai bun de la Poli Iași conform cifrelor Instat. A avut alte oferte, dar cel mai important lucru e ca a ajuns la Arad. Țin să le mulțumesc celor de Iași. Passaglia mai avea contract până la data de 30 iunie, dar a renunțat la o parte din banii pe această lună pentru a putea să se antreneze începând de mâine”, a declarat impresarul Bogdan Apostu.

  IMG 3231

  „Mă bucur că am reușit să îl înregimentăm pe Juan. Aveam nevoie de un astfel de mijlocaș. El s-a descris foarte bine, îi place mingea, jocul de posesie, are abilitatea și tehnica necesară a face bine momentul posesiei. Sunt convins că va fi un câștig important pentru noi și pentru ceea ce ne dorim în sezonul următor. Este un avantaj și faptul că e stângaci, în momentul în care există la mijloc și un stângaci poate reprezenta un avantaj”, spune antrenorul Gyuszi Balint.

  „Sper să revină atât Modestas Vorobjovas, cât și Isac cât se poate de repede. Veștile despre Isac nu sunt foarte bune. A fost la un examen RMN și încă nu este vindecată sută la sută acea leziune. Va fi supus luni unui alt examen. Isac a fost la un nivel foarte bun și este o opțiune bună pentru regula under. Trebuie să vedem și evaluarea lui Mode după examenul din Lituania, vom cântări foarte bine dacă mai e nevoie să aducem un jucător la mijloc”, a declarat Gyuszi Balint.

  Passaglia a mai evoluat în cariera sa la Racing Club II Buenos Aires, San Martin, Villa Ramallo, Douglas Haig, Juventud Unida, Chaco for Ever, Barracas, toate aceste cluburi fiind din Argentina. A trecut apoi la Universidad de Chile, La Serena, AC Barnechea, tot din Chile. Passaglia a ajuns în 2019 la Poli Iași în schimbul sumei de 100.000 de euro. În ultimul sezon a reușit 4 goluri și 5 pase decisive.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.