marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  IȘJ Arad cere ca programul „școala după școală” să fie realizat față în față, indiferent de scenariul în care se află o localitate

  de Special Arad | 3 martie 2021, 11:39 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. Pentru buna desfășurare a procesului de predare-învățare, Ministerul Educaţiei a adresat mai multe solicitări Ministerului Sănătăţii. „Având în vedere programul pilot «Școala după școală», în care se vor desfășura activități remediale cu elevii claselor I-VIII, se cere ca aceste ore remediale să fie făcute «faţă în faţă», indiferent de scenariul în care este localitatea, cu excepția situațiilor în care localitatea este în carantină. Aceste ore se doresc a se desfășura pe grupe de 12 elevi, acolo unde se poate asigura o distanțare suficientă astfel încât riscurile epidemiologice să fie minime”, a declarat prof. Marius Sorin Gondor, Inspector Școlar General.

  Au mai fost făcute solicitări în privinţa învăţământului special. „Am solicitat permiterea învăţământului faţa în faţă a elevilor de la învăţământul special, pentru ca grupele de studiu sunt foarte mici, maximum 10 copii odată, iar învăţământul online este extrem de dificil, dacă nu imposibil”, a mai declarat prof. Marius Sorin Gondor, Inspector Școlar General.

  De asemenea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au cerut ca simulările examenelor naţionale – cele care se vor desfăşura la sfârşitul lunii martie, dar şi examenele propriu-zise – să se desfăşoare cu prezenţă fizică totală. Evident, în acele zile neparticipând la şcoală elevi din alte clase.

  Totodată s-a cerut ca masca de protecţie să dispară de la orele de sport, măsura purtării măştii putând fi înlocuită de o distanţare cat mai mare şi în cazul sălilor, de aerisire permanentă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.