Îngrozită că ar fi putut infecta alte persoane cu coronavirus, o infirmieră din Italia s-a sinucis

  de - | 26 martie 2020, 7:24 AM | Internaţional

  0

  O infirmieră în vârstă de 34 de ani din Italia s-a sinucis când a aflat că e pozitivă la noul coronavirus, relatează corespondentul Digi24 în Italia. Cei care i-au fost aproape în perioada de carantină spun că era puternic afectată de gândul că ar fi putut infecta alte persoane.

  Informația apare într-un comunicat pe site-ul FNOPI (Federazione Nazionale Ordini Professioni Infermieristiche), federația care apără drepturile infirmierilor din Italia.

  Infirmiera lucra la secția de terapie intensivă a spitalului San Gerardo din Monza, un front important al Italiei în lupta cu virusul. Ceea ce a văzut și ce a trăit în ultima perioadă, chiar dacă nu sunt cunoscute motivele exacte ale deciziei sale extreme, ar fi reprezentat picătura care a umplut paharul. Asta afirmă colegii ei care i-au fost aproape în perioada de carantină. Femeia trăia într-un stres constant și se temea teribil să nu fi infectat și alte persoane fără să știe.

  Nu este singurul caz în Italia, de când s-a extins pandemia de Covid-19. Un altul a fost semnalat la Veneția, în urmă cu o săptămână, aparent cu aceleași motivații.

  Directorul spitalului din Monza a confirmat sinuciderea, dar a subliniat că tânăra „era acasă din 10 martie, în concediu medical. Nu era supravegheată”.

  Federația Națională a Infirmierilor din Italia atrage atenția asupra riscului emoțional la care este expus personalul sanitar în aceste condiții. „Infirmierii, cu toții, nu lasă niciodată la greu pe nimeni. Indiferent de riscurile evidente la care se expun. Dar nu trebuie să-i lăsăm singuri”, spune FNOPI.

  Mai multe detalii AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.