A fost înființat centrul „Floare de Colț” pentru copii și adulți din medii sărace

Centru de zi multifuncțional „Floare de Colț”, situat pe strada Tarafului, va oferi sprijin atât copiilor cât și adulților din medii sărace. Consilierii locali au aprobat astăzi înființarea noii instituții.
Centrul va funcționa sub administrarea Direcției de Asistență Socială DAS Arad și va oferi servicii de protecția copilului, dorind să prevină abandonul și instituționalizarea copiilor, „prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de îngrijire, educație, recreere – socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională etc”.
De asemenea, centrul va oferi servicii și pentru adulți, urmărindu-se „îmbunătățirea aspectelor de natură socială, de formare educaționala și plasare a forței de muncă, consiliere psiho-socială și juridică, precum creșterea calității vieții membrilor comunității marginalizate aflate în risc de sărăcie si excluziune socială, prin capacitarea grupului țintă cu competențe necesare atât pentru ocuparea unui loc de muncă, cât și pentru a se cunoaște, a acționa, a se dezvolta pe sine și a fi membru activ al societății”, după cum se arată în proiectul de hotărâre aferent înființării noului centru multifuncțional.
DAS Arad a preluat „Floare de Colț”, însă inaugurarea depinde de Ministerul Muncii
Primăria a predat deja construcția către DAS Arad, la început de martie, printr-un contract de administrare. După ce consilierii au votat astăzi înființarea centrului, următorul pas este depunerea dosarului la Ministerul Muncii în vederea obținerii unei licențe de acreditare. iar în funcție de momentul în care ministerul va trimite acreditarea va putea fi realizată și inaugurarea propriu-zisă. Poate fi vorba de câteva luni, după cum ne-a explicat directoarea DAS Arad, Oana Pârvulescu.
„Ca target avem minim 50 de copii și minim 150 de adulți. Pentru copii vom oferi servicii de zi, de tipul afterschool, pregatirea temelor, programe de dezvoltare personală. Copiii vor fi împărțiți pe clase. vom avea psihologi, educatori, puericultori, asistență medicală… centrul este dotat și cu cabinet medical. Iar la partea de adulți vom avea programe de sprijin, de reintegrare socială și profesională, vom face și cursuri de specializare în colaborare cu AJOFM. În același timp, îi vom ajuta să îți depună dosare pentru obținerea de ajutoare sociale, iar dacă nu au acte îi vom sprijini să întocmească și actele”, ne-a spus Oana Pârvulescu.
Tot în perioada aceasta Primăria urmează să facă recepția și pentru centrul de pe strada Șezătorii, cu funcții similare. Pentru amplasarea celor două centre s-a urmărit care sunt zonele sărace ale Aradului, Tarafului și Șezătorii (din Checheci) fiind identificate ca fiind cele mai defavorizate ale municipiului.
Citește și:
Comentariile portalului
Dar cu proiectul "mult-trâmbițatei" retehnologizări, ce se mai face ? Stă..? La fel cum VOR STA și banii europeni, tot în buzunarele UE , când va trebui finanț (...)
Hei..., hei..., tu ăla de la birt...! Se pare că EȘTI ÎNTR-O CONFUZIE IMENSĂ: niciunul din Parcurile alea, de care zici tu, NU SUNT GRATUITE . Sunt plătite din (...)
Viziunea edililor Aradului, din ultimii 20 de ani este că... N-AU NICI O VIZIUNE !!! ... Doar ambiții...! Personale și de gașcă, pardon, am vrut să zic "de partid"... Doar atâ (...)