În Statele Unite s-a aprobat medicamentul pentru epilepsie bazat pe marijuana

  de - | 26 iunie 2018, 9:02 AM | Internaţional

  0

  (foto: Pharma Mirror Magazine)

  Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a aprobat pentru prima oară un tratament pentru epilepsie bazat pe marijuana, produs de compania GW Pharmaceuticals, transmite Reuters, conform stiripesurse.ro, care citează news.ro.

  Această aprobare ar putea deschide calea pentru dezvoltarea cercetării în domeniul proprietăţilor medicinale ale cannabisului.

  Autorizaţia permite utilizarea medicamentului la pacienţi cu vârste de cel puţin doi ani cu sindromul Dravet şi sindromul Lennox-Gastaut, forme rare de epilepsie care sunt printre cele mai rezistente la tratament.

  Medicamentul, Epidiolex, conţine cannabidiol (CBD), una dintre sutele de molecule care se găsesc în planta marijuana, şi conţine mai puţin de 0,1% tetrahidrocanabinol (THC), componenta care are efect psihoactiv.

  GW Pharma cultivă cannabis în sere proprii în Marea Britanie, pentru a asigura compoziţia genetică uniformă a plantelor, care apoi sunt procesate într-o soluţie lichidă de CBD.

  În timp ce THC poate induce paranoia, anxietate şi halucinaţii, CBD are un efect opus, iar oamenii de ştiinţă au menţionat-o ca posibil tratament pentru probleme mentale.

  În funcţie de potenţialul folosirii abuzive, Administraţia Anti-Drog (DEA) clasifică produsele chimice în cinci categorii, dintre care cele din prima categorie, precum marijuana şi heroina, sunt considerate cele mai periculoase şi fără beneficii medicale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.