Ieșim cu furcile în stradă? :) „Game of Thrones” este pus în pericol din cauza Brexit

  de - | 27 June 2016, 7:18 PM | Pop Culture

  0

  Filmările la serialul de mare succes „Game of Thrones” ar putea suferi tăieri de buget legate de Brexit. Seria produsă de HBO ar putea întâmpina probleme financiare la turnarea ultimelor două sezoane din cauza ieşirii Mari Britanii din Uniunea Europeană, fiind finanţată parţial de Fondul European de Dezvoltare regională (FEDR), organism care vizează creşterea economică în Uniune, relatează publicaţia Foreign Policy, preluată de directmatin.fr.

  Situaţia este posibilă ţinând seama că serialul se filmează în Irlanda de Nord, membră a Uniunii Europene. Drept consecinţă logică a Brexitului, suma acordată de FEDR ar putea fi afectată de gestul Marii Britanii. Domeniul audiovizual britanic – film şi TV – a obţinut subvenţii de aproape 29 de milioane de euro din partea FEDR sau de la organizaţii precum Creative Europe, program destinat sectorului cultural european.

  Peste 280 de actori, printre care Keira Knightley şi Helena Bonham Carter, şi lideri din domeniile creative din Marea Britanie au semnat o scrisoare publicată în 19 mai în The Telegraph, încurajând ţara să se menţină în UE. „Ieşirea din UE ar fi un salt în necunoscut pentru milioane de oameni din Regatul Unit şi pentru milioane de britanici din străinătate, care beneficiază de creşterea şi de dinamismul sectorului cultural al Marii Britanii”, se spunea în scrisoare.

  Sursă: Agerpres

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.