vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Idei ciudate din laboratorul experimental al firmei Samsung

    de Special Arad | 22 ianuarie 2018, 11:44 AM | IT

    0

    Vă propunem o incursiune într-un loc mai ciudat și greu accesibil al firmei Samsung, acolo unde „Dacă nu auzim cuvântul «imposibil» atunci când un inginer vorbește cu echipa, probabil că nu lucrează la ceea ce este corect“, spune Sameer Bhalla, unul dintre directorii de design Samsung.

    În interiorul Samsung Design America, la San Francisco, locul unde dronele zboară prin interior, unde rafturile doldora de cărți fac parte din designul interior și unde fotografiatul este strict interzis. Sameer Bhalla este responsabil de cele mai multe dintre dispozitivele portabile ale firmei Samsung de până în prezent, la fel ca și Sean Bornheimer, doi oameni care au avut serviciul, plăcut dar uneori destul de frustrant, pus în slujba progresului tehnologic.

    În laboratorul experimental Samsung, de multe ori, totul începe cu un mic petic de hârtie.

    Maeștrii în design ai firmei Samsung încearcă să dea contur și formă celor mai fanteziste dispozitive și dacă le place, se vor muta la o imprimată 3D pentru o primă versiune. Dacă continuă să creadă în ea, o discută cu echipa – probabil li se va spune că nu este posibil așa ceva, cel puțin pentru moment. De obicei e un semn că sunt pe calea cea bună.

    Nu veți găsi aici planuri pentru Galaxy S10, 11 sau 12 sau pentru următorul televizor Samsung 8K sau unele și mai avansate. Acesta este un loc de testare pentru ideile mai neobișnuite și mai puțin realiste ale firmei Samsung.

    Ecranele pliabile, telefoanele modulare, afișajele smartwatch care se înfășoară în jurul încheieturii mâinii sau alte concepte futuriste pot fi văzute în această clădire.

    Samsung IconX a intrat pe piață ca fiind, Cercul Gear și, așa cum suspecta echipa de design, utilizatorii s-au plâns de forma dispozitivului. Doi ani mai târziu, tehnologia era gata și – în sfârșit – s-a născut primul dispozitiv audio Samsung.

    A fost un drum foarte greu și a trebuit să treacă printr-o mulțime de încercări și necazuri, până când am ajuns la viziunea originală“, spune Bornheimer.

    Samsung Gear Fit nu era chiar pregătit, iar Bornheimer și Bhalla nu se tem să recunoască că au făcut câteva lucruri greșite.

    La început software-ul nu a funcționat, conținutul nu a fost pregătit pentru asta. Design-ul a fost frumos, dar produsul în sine nu a fost gata. Ne-a luat două sau trei generații pentru a transforma acest lucru într-un produs matur, comercial„.

    Unele dintre provocările interesante s-au întâmplat la dispozitivele portabile de la încheietura mâinii. Primul Samsung Gear Fit s-a născut din dorința echipei de a avea un ecran care se curbează în jurul încheieturii mâinii.

    Un astfel de ecran nu exista, nici una dintre tehnologiile din interior nu exista – o baterie curbată nu exista – dar a fost doar o idee„, spune Bornheimer. „Ca această idee să meargă mai departe am făcut desene și le-am pus la încheieturile mâinilor să vedem cum arată în comparație cu un smartwatch tradițional“. Aceasta a fost, epoca ceasurilor Gear.

    Posibilitatea de a prezenta informații în portret, nu doar peisaj, au învățat-o de la Gear Fit și au aplicat-o pe Gear Fit2. Iar ecranul curbat OLED a fost extrem de rezistent pentru a putea fi purtat în 2014. „Acel moment a fost grozav, dar acum pare puțin depășit„, spune Bhalla.

    Problemele cu care se confruntă Samsung sunt probabil familiare majorității companiilor mari, dar conectivitatea celulară, a deschis ușa la o serie de provocări și tentații deosebit de interesante. „Am vrut să vedem ce ar face oamenii cu un dispozitiv care are LTE în el?” spune Bornheimer.

    Clienții începuseră să ceară LTE în dispozitivele portabile, dar nu puteau explica de ce„. LTE este un standard pentru comunicațiile wireless de mare viteză pentru telefoanele mobile.

    O mulțime de provocări au fost în software-ul și logistica plasării antenei, au existat și alte dureri de cap neprevăzute. „În acel moment nu exista o infrastructură ca loc pentru a permite mai multe pe aceste dispozitive de la încheietura mâinii„. „Un lucru ce pare normal acum, dar acum trei ani și jumătate nu a fost deloc așa„. Samsung a trebuit, să lucreze cu diferiți operatori de telefonie mobilă, cum ar fi AT&T, pentru a permite infrastructurii să suporte LTE pe dispozitive. „A fost o mare schimbare„, spune Bornheim.

    Rezultatul final al acestui lucru a fost Samsung Gear S, un smartwatch care a avut 3G, dar și un design definit de toate aceste constrângeri. „Nu este produsul de care să fim prea mândri din punct de vedere al designului, dar într-adevăr a ridicat ștacheta în ceea ce privește ce ar putea face un dispozitiv portabil și a arătat unde ar putea ajunge aceste wearables în viitor„.

    Tensiunea tehnologiei și a modei este o altă durere de cap pentru designerii dispozitivelor portabile de la Samsung și atât Bhalla, cât și Bornheimer recunosc că realizarea unor profiluri mai potrivite pentru femei a fost o zonă pe care Samsung nu a reușit să o facă suficient de bine – dar promit că lucrează pentru a rezolva asta. Se gândesc la alte moduri – dincolo de a le face mai mici din punct de vedere tehnic – ca dispozitivele portabile să fie mai în trend cu moda. „Ne gândim să mai eliminăm din lucruri„, spune Sameer Bhalla. „Dacă e un dispozitiv portabil, poate că nu are nevoie de un ecran prea mare. Poate că nu are nevoie de un ecran deloc„.

    Un lucru care pe Sean Bornheimer nu-l interesează este hibrizii, în ciuda faptului că Samsung a prezentat o versiune a lui Gear S3 într-o colaborare cu elvețienii la Baselworld. „Asta e o adevărată modă, și trebuie să fii cinstit cu brandul tău. Am putea proiecta cel mai frumos lucru din lume, dar la sfârșit tot ce avem este un ceas mecanic Samsung, nu este drept pentru consumatori„.

    Pentru Bhalla, modularitatea este un concept deosebit de interesant cu care se joacă. „Avem destul de multe concepte modulare atât în ​​zona dispozitivelor portabile, cât și a telefoanelor non-tradiționale„, spune el. Dar și aceste concepte au propriile lor obstacole comerciale și tehnologice. „Am avut o idee pentru o modularitate între două produse pe care să le punem împreună și să înceapă să facă multe lucruri. Avem o problemă în conceptul nostru original, oricând se conectează diferite tehnologii, există o problemă de interconectare”.

    Și ce altceva mai avem dincolo de smartwatch-uri, trackers și hearables? AR – Augmented reality, realitatea augmentată este în mod natural pe radarul Samsung la fel de mult ca orice altceva. Există șanse bune ca fixate în siguranță într-o cameră sau pe un hard disk de calculator primele dispozitive să înceapă să prindă contur. Ce va arăta acest dispozitiv? Ce funcții vor fi pe el? Cum o să-l folosim cu adevarat? Cât de mic va fi? Nimeni nu știe momentan.

    La Samsung Design America se crează viitorul cu realitatea de azi. Aici se dezvoltă prototipuri și noi produse, de experți într-o gamă diversă de domenii, pentru a contribui la o lume mai bună și o experiență de viață mai bogată pentru oameni.

    Pentru pentru alte curiozităţi din universul Samsung, accesati: www.ilovesamsung.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.