miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Video | Terasa Nerv se va închide. Ultimul concert Fără Zahăr și Țapinarii a fost un mega show

  de Mihai Todoca | 1 septembrie 2023, 1:29 PM | Blogul Special Arad

  4

  Deși auzeam zvonuri de ceva vreme, cumva am refuzat să cred. Până în seara concertului denumit The MF show, avându-i protagoniști pe cei de la Fără Zahăr și Țapinarii.

  Clubul NERV, clubul de roackeri, clubul în care oricine e binevenit, se va închide. Faimoasa locație de pe malul Mureșului va deveni istorie.

  Va deveni un loc gol o perioadă, asta e clar! A fost un loc cu tradiție în Arad, un loc în care generații întregi și-au spus poveștile pe terasă la o bere, s-au legat prietenii de nestrămutat, povești pe care unii dintre noi le repovesteam de câte ori îi treceam pragul lui Dorel și Medei.

  Nu! Nu a fost doar un birt. A fost un loc în care cei renegați, ăia cu verde-n păr și cercei în locuri unde nu poți pune cercei, se simțeau acasă. Era un loc în care se simțeau în siguranță. Un lucru pe care am ajuns, mai nou, să-l râvnim, de parcă nu ar trebui să fie o normalitate.

  Asta reușea Dorel și Meda să ofere sutelor de copii îndrăgostiți de muzica rock. Copii care au ajuns părinți și care, la rândul lor, și-au adus copiii în acel „safe place”.

  Dar nu e un moment în care să deplângem „rockăreala” de acolo. Spiritul NERV nu va muri, doar se mută.

  Și mai exact în Piața Avram Iancu numărul 2! Așa că se merge înainte, nu se va opri nimic, exact cum ne-a obișnuit deja Dorel și Meda.
  Cum spuneam, Fără Zahăr și Țapinarii, au susținut ultimul concert pe terasa NERV în 24 august. Știm foarte bine cât de electrizant și fun este un concert al lor. Poate pentru unii nu e lucru mare, dar sunt convins că pentru alții a fost. Ca să nu mai spun de Dorel, care și-a auzit numele scandat de zeci de oameni. Iar numele Medei, o personalitate în club, așijderea. Ca roacker, dacă nu o știi pe Meda, ai venit la NERV pe degeaba.

  Într-un fel, s-a încheiat o eră. Încă una, aș spune eu. Am văzut cum a murit ștrandul, ați văzut și voi. Rapperi, roackeri, de asemenea, ați văzut cum s-a stins ștrandul. Nu doresc să intru prea mult în nostalgie, dar trebuie să recunoașteți că Ștrandul Neptun era mult mai „viu” în vremurile bune și nebune.

  nerv

  Revenind la NERV, aveam impresia că va dăinui pentru totdeauna. Aparținea categoriei „We will live forever”. Minte de copil prost, ce să zic? Orice lucru are o finalitate, dar uite că NERV, nu! Merge înainte, se schimbă doar locul.

  Nu știu ce experiențe au trupele menționate în alte locuri, dar când vin la Arad, pe lângă cei care cumpără bilete și stau la masă, se mai strâng încă pe atât pe dig. Tineri, adolescenți, care nu au banii de bilet, dar la cum e NERV-ul poziționat, pot sta la concert pe gratis.

  Și stau. Și cântă! Și ridică mâinile-n aer, și fac atmosferă! Și cei de la Fără Zahăr și Țapinarii interacționează cu ei. E ceva ce nu vezi oriunde. Apropierea aceea de public nu se poate falsifica, sau edita în videourile de pe insta.

  Asta făcea NERV, aducea lumea laolaltă, ca să o spun pe stil bănățean. Și sunt convins că o va face în continuare.

  Enfin, mai jos, poți viziona ultimul lor concert, ultima lor melodie împreună, pe terasa NERVși pentru a fi în asentiment cu publicul de pe dig: „I am the motherfucker! Yeah!”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.