Ghizii de turism din Arad și Timișoara, în infotrip la Makó | Foto

  de Special Arad | 6 august 2019, 8:37 AM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Weekendul trecut, ghizii în pregătire din Arad de la Școala de Turism Alternativ organziată de Asociația Turism Alternativ și ghizii proaspăt absovenți din Timișoara de la cursurile organizate de Asociația Națională a Ghizilor din Turism au fost în vizită la Makó pentru a se informa despre oferta turistică existentă în orășelul vecin de peste graniță.

  La invitația domnului Gábor Gergely, directorul Complexului Balnear Hagymatikum, organizator principal al evenimentului alături de Grand Hotel Glorious și de Maros Kalandpart, parcul de aventură din Makó, participanții la infotrip au vizitat principalele puncte de interes din oraș.

  Programul a inclus prezentarea sigurului hotel de 4 stele din localitate, turul orașului, cu accent pe diversele opere ale arhitectului Imre Makovecz, un exponent al arhitecturii organice, care și-a pus amprenta puternic asupra arhitecturii contemporane din Makó.

  Ulterior, s-a vizitat parcul de aventură de pe malul Mureșului, unde participanții au încercat tiroliana care traversează râul.

  Ghizilor le-a fost prezentat și un filmuleț cu planurile viitoare de dezvoltare ale orașului, iar la sfârșitul zilei au avut parte de program de relaxare la ștrandul termal Hagymatikum.

  Concluziile care se pot evidenția la final sunt că în ciuda faptului că Makó este un orășel mic de tranzit, reușește să atragă un număr considerabil de turiști în principal datorită ștrandului foarte bine organizat și pus la punct, dar și datorită altor servicii turistice complementare, care au apărut în jurul lui și unde poți să te relaxezi o zi sau chiar un weekend în cele mai bune condiții.

  Evenimentul a fost organizat la inițiativa lui Károly Zsóri, care, alături de Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ din Arad, au condus și coordonat grupul în țara vecină.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.