miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Județul Arad este printre finaliști la categoria „Cea mai bună campanie de promovare”, în competiția „Destinația Anului”

  de Raluca Medeleanu | 13 mai 2024, 4:51 PM | Știri Arad | Topic special | Turism

  1

  Județul Arad s-a calificat printre finaliștii concursului Destinația Anului, la categoria „Cea mai bună campanie de promovare”, pentru realizarea turului virtual al unui număr de 55 de obiective turistice fotografiate 3D, din dronă și de la sol. Câștigătorul va fi anunțat în 21 mai.

  Anul acesta, diferite regiuni și localități din România (și Republica Moldova) au intrat în competiția „Destinația Anului” în următoarele categorii: Orașe care inspiră, Tărâmuri cu istorie și tradiție, Regiuni eco-turistice, Stațiuni turistice, Sat de poveste și Cea mai bună campanie de promovare.

  Separat, există categorii dedicate special operatorilor turistici, după cum urmează: Parcuri de distracție și aventură, Atracții cultural-educative, Wellness, Cazări epice – resorturi, Cazări epice – boutique, Experiențe gastronomice și Cea mai bună campanie de promovare.

  În urma selecției realizate de un juriu format din 100 de persoane cu activitate în domeniu, au fost selectate câte zece finaliste din fiecare categorie. Ulterior, câștigătoarele vor fi selectate în urma unei medii dintre selecția juriului, votul publicului (pe www.destinatiaanului.ro) și o cercetare sociologică reprezentativă național.

  etape concurs destinatia anului

  Județul Arad este finalist la categoria „Cea mai bună campanie de promovare”, la catagoria regiuni/localități

  Organizatorii concursului notează că cel ales câștigător în această categorie va primi puncte exclusiv din partea juriului, nu și
  din partea publicului. În această categorie sunt 9 finaliști:

  *Municipiul Oradea

  *Comuna Bălțați, Vrancea – tărâm de poveste și tradiție

  *Anii Drumeției

  *Județul Arad

  *Județul Harghita

  *Lunca Prutului de Jos, Republica Moldova

  *Municipiul Ungheni, Republica Moldova

  *Aeroportul Iași

  *Județul Timiș

  Despre turul virtual al județului Arad

  Turul virtual al județului Arad cuprinde 55 de obiective turistice fotografiate 3D, din dronă (unde este posibil) și de la sol. Turul virtual se poate accesa de pe orice dispozitiv vizitând www.visitarad.ro, dar cel mai spectaculos se poate viziona prin ochelarii de realitate virtuală (VR). Turul virtual prin intermediul ochelarilor VR a fost prezentat și la standul Județului Arad la târgurile la care Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad a participat, atât local (Expo Arad), cât și național (Târgul de Turism al României desfășurat la Romexpo București) sau internațional (târgul „TOURISM AND TRAVEL EXPO”, din Chișinău, Republica Moldova).

  Turul virtual a fost prezentat de asemenea și claselor de elevi care au vizitat sediul Consiliului Județean Arad în cadrul proiectului „Școala Altfel”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.