duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Amsterdam ia măsuri împotriva turismului de masă: Nu va mai putea fi construit niciun hotel nou

  de - | 21 aprilie 2024, 2:33 PM | Internaţional

  0

  Orașul olandez Amsterdam nu va mai permite construirea de noi clădiri hoteliere, ca parte a luptei împotriva turismului de masă, au anunțat autoritățile locale. „Vrem să facem și să păstrăm orașul locuibil pentru locuitori și vizitatori. Acest lucru înseamnă: fără turism excesiv, fără hoteluri noi și fără mai mult de 20 de milioane de înnoptări hoteliere de către turiști pe an”, se arată într-un comunicat citat de Reuters.

  În Amsterdam va mai putea fi construit un hotel nou doar dacă un alt hotel se închide, dacă numărul de locuri de cazare nu crește și dacă noul hotel va fi mai bun, de exemplu mai sustenabil.

  Cu toate acestea, regula nu se aplică noilor hoteluri care au obținut deja o autorizație.

  Orașul olandez a încercat în mod activ să limiteze numărul de turiști, care se ridică la câteva milioane pe an, în principal prin descurajarea turismului sexual și a celui legat de droguri în cartierul roșu.

  Vara trecută, Amsterdamul a făcut un prim pas spre interzicerea navelor mari de croazieră în cadrul unor planuri mai ample de reducere a turismului de masă și a poluării.

  De asemenea, în luna mai a anului trecut, a intrat în vigoare o interdicție de a fuma marijuana pe străzile din Cartierul Roșu din Amsterdam, parte a unui efort al primei femei primar al orașului de a curăța zona.

  Citește și:

  E bai în Rai! Localnicii din Amsterdam sunt sătui de petrecerile non-stop: „Sex, droguri și mizerie”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.