sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Fotografia unui român, într-un top 100 realizat de revista Time

  de - | 15 decembrie 2016, 1:51 AM | Stuff

  0

  O fotografie realizată de românul Vadim Ghirda a fost inclusă în topul „100 cele mai bune fotografii ale anului”, realizat de revista TIME. În imagine este surprins un copil refugiat, la tabăra din Idomeni, scrie digi24.ro

  Vadim Ghirda este corespondent pentru Associated Press de 25 de ani. Fotojurnalistul a început să lucreze la AP după revoluția din 1989. De atunci, a făcut fotografii în țări precum România, Bosnia, Kosovo, Iugoslavia, Israel, Ucraina și țări din Orientul Mijlociu.

  „Dacă eşti cu tot sufletul în momentul în care faci o fotografie, simplul fapt că asculţi nişte oameni, că îi faci să simtă – fără să minţi – că pentru cineva contează problema lor este foarte important. Mi-ar plăcea ca fotografiile mele să schimbe oameni, să suprime toate înclinaţiile rele din fiecare. Rămânând însă în teritoriul aşteptărilor măcar vag realiste, dacă sufletul unui singur om se deschide privind o fotografie şi asta îl face să fie mai bun cu un alt om, măcar ocazional, asta este o adevărată victorie”, a spus fotograful într-un interviu pentru Adevărul.

  TIME notează că la fel ca anul 2015 și fotografiile care au făcut înconjurul lumii în 2016 au prezentat aceleași realități triste din zone zdruncinate de război. Anul 2016 se încheie cu imagini din Siria și Irak, unde bătălia împotriva teroriștilor este în desfășurare, dar și de pe bărcile suprapopulate cu care mii de refugiați își croiesc drum spre Europa.

  Foto: Vadim Ghirda, Grecia, 15 martie 2016

  Foto: Vadim Ghirda, Grecia, 15 martie 2016

  Pe restul globului, Marea Britanie a șocat când a cerut să părăsească Uniunea Europeană și chiar a votat masiv pentru Brexit, președintele filipinez Rodrigo Duterte scandalizează observatorii drepturilor omului cu campania extrem de dură dusă împotriva drogurilor. Campania electorală din Statele Unită a fost urmărită pe tot mapamondul și a culminat cu victoria neașteptată a republicanului Donald Trump împotriva democratei Hillary Clinton.

  Totuși, scrie Time, anul 2016 a fost și unul al reușitelor și performanțelor: de la nominalizarea istorică a lui Hillary Clinton pentru președinția SUA până la recordurile stabilite de atletul Usain Bolt la Olimpiada de la Rio de Janeiro.

  Fotojurnaliști din toată lumea au fost martori la evenimentele prezentate mai sus și nu numai și au surprins fotografii care vor rămâne în istorie. Puteți vedea toate imaginile selectate de revista TIME AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.