vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Focuri de armă trase de polițiștii de frontieră maramureșeni. Aceștia au rănit unul din cei șapte contrabandiști români, în urma unei urmăriri cu mașina

  de Special Arad | 26 ianuarie 2021, 11:11 AM | Regional

  0

  Comunicat. În urma unei acţiuni derulate în cursul serii, poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat şapte cetăţeni români implicaţi în activităţi de contrabandă şi au confiscat şi indisponibilizat 16.500 de pachete cu ţigări, precum şi trei autovehicule folosite la activitatea infracţională. Pentru că persoanele implicate nu s-au supus somaţiilor legal, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din datore, fiind trase 19 focuri de avertisment în plan vertical şi în direcţia pneurilor autovehiculelor.

  Ieri, 25 ianuarie 2021, în jurul orei 21.15, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău împreună cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Maramureș au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţa a sectorului, în zona Barajului Firiza.

  Poliţiştii de frontieră au observat două autoturisme de teren care staţionau pe un drum forestier, iar în momentul în care lucrătorii noştri s-au deplasat spre autovehicule cu intenţia de a-i legitima pe şoferi, acestea au demarat în trombă spre poliţiştii de frontieră cu intenţia de a-i lovi. În acel moment, lucrătorii noştri i-au somat să se oprească, dar observând că șoferii nu încetinesc au executat mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile maşinilor de teren, conform prevederilor legale.

  Nici de această data şoferii nu s-au oprit, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestora, iar după aproape 600 de metri autovehiculele au fost găsite pe marginea drumului, iar în una dintre dintre maşini se afla cetățeanul român C.L., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, care era rănit în zona coapsei.

  Poliţiştii de frontieră au solicitat o ambulanţă la faţa locului, iar persona rănită a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate, în momentul de faţă fiind în afara oricărui pericol.

  Ulterior, a fost indisponibilizat şi cel de-al doilea autovehicul în care se aflau două persoane, iar în urma cercetării zonei a mai fost depistat un microbuz încărcat cu baxuri cu ţigări, în care se mai aflau alte două persoane. Poliţiştii de frontieră au extins cercetările, iar în zona au mai fost descoperite încă două persoane implicate în activitatea infracțională. În urma verificărilor ulterioare s-a stabilit că toate cele şapte persoane implicate sunt cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 17 și 47 de ani, cu domiciliul pe raza județului Maramureș.

  În urma inventarierii baxurilor din microbuz s-a constatat că acestea conţineau 16.500 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de peste 193.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

  Totodată, cele trei autovehicule implicate în activitatea infracțională au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

  Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului de Operațiuni Speciale Maramureș. Pe timpul acţiunii, polițiștii de frontieră au fost sprijiniţi de lucrători din cadrul I.P.J. Maramureş şi I.J.J. Maramureş.

  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.