marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Florin Stana: „USR a determinat Primăria Arad să renunțe la îngroparea altor 700.000 de euro într-un nou sistem de sonorizare la stadionul UTA” (P)

  de - | 28 februarie 2023, 8:21 PM | Comunicate contra cost

  0

  Presiunile argumentate ale USR au determinat Primăria Arad să renunțe la îngroparea altor 700.000 de euro într-un nou sistem de sonorizare la stadionul UTA. Propunerea s-a aflat astăzi pe masa consilierilor locali, și a fost retrasă de la vot de majoritatea PSD – PNL.

  Deși este nou construit, stadionul UTA este cunoscut în oraș mai ales defecțiunilor și neajunsurilor de care suferă. Una dintre ele este lipsa unui sistem audio potrivit. Un astfel de sistem costă, potrivit specialiștilor consultați de USR, nu mai mult de 200.000 de euro.

  Florin Stana, consilier local din partea USR, detaliază: „Specialiștii pe care i-am consultat asupra valorii proiectului, care este exagerată, s-au putut pronunța și asupra tehnologiei propuse de Primărie.

  Am aflat cu surprindere că proiectul este incomplet, pentru că lipsesc cabluri de legătură și cabluri de semnal, automatizări ale zonelor de sonorizare, sistem de back-up. Mai mult, modelul de boxă avut în vedere este unul scump, total nepotrivit scopului propus.

  Răspunsul la întrebarea, care este scopul acestei propuneri, extrem de scumpe și total nepotrivite tehnic, pe care ne-am pus-o în mod legitim, este dat de faptul că, după toate informațiile, proiectantul sistemului audio, un colaborator frecvent al Primăriei Arad, lucrează la firma care vinde în România modelul de boxe propuse tot de către el în proiectul aflat astăzi pe masa consilierilor locali.

  În aceste condiții, USR a cerut retragerea de la vot a proiectului și refacerea documentației în așa fel încât valoarea să fie în linie cu prețurile pieței, iar specificațiile tehnice să fie adaptate scopului competițiilor sportive.

  O adoptare în forma propusă de majoritatea PSD – PNL ar fi condus la sesizarea Curții de Conturi, Parchetului și DNA. Deși Primăria a renunțat momentan la această investiție păguboasă, vom urmări cu atenție subiectul și vom reveni cu detalii”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.