luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Tabletele promise elevilor arădeni vor fi cumpărate abia către sfârșitul anului școlar

  de Raluca Medeleanu | 16 noiembrie 2020, 2:24 PM | Administraţie | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  După ce „s-a schimbat modificarea” și directivele „de sus” au făcut ca proiectul de hotărâre ce prevede cumpărarea celor aproximativ 20.000 de tablete pentru elevii arădeni să fie supus din nou la vot astăzi, la ședința de Consiliu Local, iată că am aflat cu acest prilej și o dată estimativă pentru cumpărarea efectivă: aprilie 2021!

  Unii consilieri locali s-au arătat mai mult decât nemulțumiți față de această întârziere majoră de a veni în sprijinul elevilor a căror părinți nu au resursele financiare ca să le asigure actul învățării online, însă primarul Călin Bibarț a ținut și de această dată să le explice că disconfortul nu a fost creat de Primărie, ci e vina întârzierii întocmirii ghidului la nivel național, care indică cerințele financiare, fiind vorba de bani europeni.

  „Luna aprilie este un termen inadmisibil!”, a acuzat Csilla Aur, consilier local PSD, indicând pe această cale că elevii ar fi avut nevoie de aceste tablete încă din septembrie.

  „Nu puteam în septembrie, pentru că ghidul a apărut abia în noiembrie”, a explicat Bibarț, adăugând că ultimul act prin care se reglementează suma exactă per bucată (250 euro) a fost emis abia săptămâna trecută.

  Consilierul local Florin Stana, de la USR PLUS, a ținut și el să își exprime nemulțumirea față de aceste întârzieri, explicând că dacă achiziția tabletelor are ca termen luna aprilie, cel mai probabil predarea lor către elevi se va întâmpla către sfârșitul anului școlar. Acesta a cerut municipalității să caute soluții pentru a putea achiziționa, din bugetul local, o cantitate mai mică de tablete, în regim de urgență, măcar elevilor aflați în situații disperate (de exemplu, aflați în ani terminali). La această propunere, Călin Bibarț a ținut să amintească banii alocați de municipalitate fiecărei școli arădene în parte, din care conducerea a putut, printre altele, să vină și în sprijinul a astfel de cazuri.

  Cu toate acestea, proiectul de hotărâre privind tabletele care vor fi achiziționate din bani europeni a trecut de vot, însă cu un amendament adus de Levente Bognar (UDMR), care în urma discuțiilor a propus „o analiză asupra acestor probleme”, dar care să fie realizată împreună cu Inspectoratul Școlar.

  Citește și:

  Va trece pandemia până vor primi elevii arădeni tabletele promise pentru învățarea online?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.