duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Terenul de sport de la „Moise” va fi modernizat, iar consilierul Florin Stana a readus în discuție parcarea subterană

  de Raluca Medeleanu | 31 martie 2021, 2:25 PM | Administraţie | Topic special

  0

  Consilierii locali municipali au aprobat realizarea documentației pentru modernizarea terenului de sport de la Colegiul „Moise Nicoară”, investiție estimată la 4 milioane de lei.

  Înainte de supunerea la vot a proiectului de hotărâre, consilierul local Florin Stana de la USR PLUS a propus că ar fi mai indicat ca înainte să se stabilească detaliile despre modernizarea respectivă să se mai discute despre planurile care au existat în trecut pentru realizarea unei parcări subterane în subsolul acestui teren. Stana a considerat că poziționarea respectivă ar fi folositoare în viitor, când se vor realiza investițiile planificate la Ștrandul Neptun și la Cetatea Aradului, obiective care ar genera un flux turistic, iar astfel parcarea ar fi în apropiere.

  Călin Bibarț l-a informat că planurile pentru o parcare subterană acolo au fost oprite întrucât Comisia de Monumente nu și-a dat aprobarea, întrucât o parcare subterană nu s-ar încadra cu zona, terenul respectiv fiind mai jos decât nivelul părții carosabile, ceea ce ar însemna că ar trebui efectuată o ridicare de teren pentru a putea păstra la nivelul solului terenul de sport, măsură care nu s-ar încadra în ambientul zonei istorice. De aceea s-a optat mai degrabă pe proiectul de modernizare a terenului de sport și parcarea subterană să se facă sub Piața Avram Iancu. Mai mult, primarul a afirmat că terenul de sport de la Moise Nicoară nu va fi utilizat doar de elevii liceului, ci că va avea circuit deschis, tocmai de aceea în proiect fiind prevăzută și modernizarea sistemului de iluminat ambiental și un sistem wi-fi.

  Va fi refăcută și suprafața pistei de alergare și zona de siguranță adiacentă acesteia, se va interveni la nivelul suprafețelor de joc, va fi refăcută groapa de aterizare în suprafață de 25 mp, se va amenaja un acces auto ocazional pentru intervenții, iar spațiul verde va fi refăcut.

  Terenurile de sport vor fi dotate cu patru coșuri noi de baschet, patru porți noi de handbal, două fileuri de
  volei, două mese pentru tenisul de masă, vor fi montate și bănci, coșuri de gunoi, pubele colectoare, un rastel pentru biciclete, o cișmea și o toaletă publică despre care consilierul local Cosmin Buruc (PSD) a afirmat că speră să fie o toaletă propriu-zisă și nu una ecologică.

  Lucrările de modernizare ar urma să dureze 12 luni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.