miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Flagrant la Timișoara! Un bărbat a fost reținut după ce a ridicat un colet cu cannabis în greutate de 4 kilograme

  de - | 29 mai 2020, 1:40 PM | Regional

  0

  Într-un comunicat publicat de DIICOT, un bărbat din Timișoara a fost reținut în urma unui flagrant. Acesta ridicase de la o firmă de curierat un colet în greutate de patru kilograme. Conținutul coletului era cannabis care urma să fie valorificat pe piața din Timișoara, suma ajungând la  20 000 de euro.

   

  „La data de 28.05.2020, procurorii Direcției de Invest gare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Ț.M.Ș., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc sub forma participației improprii și trafic internațional de droguri de risc.

  În cauză s-a stabilit că, inculpatul se ocupă cu introducerea de cannabis, cocaină şi comprimate MDMA pe teritoriul României din Spania, prin intermediul unei firme de curierat cu sediul principal în oraşul Malaga, Spania, în cantităţi de 3 – 5 kg pe care ulterior le distribuie către principalii lideri marcanţi din rândul traficanţilor de droguri de pe raza municipiului Timişoara.
  În urma cercetărilor s-a stabilit că inculpatul a procurat din Spania cantitatea totală de aproximativ 4 kg cannabis pe care, la data de 24.05.2020, a trimis-o în România prin intermediul unei firme de transport.
  La data de 28.05.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București – SCCO Ilfov au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, imediat după ce acesta a ridicat de la o firma de curierat un colet ce conținea cantitatea de aproximativ 4 kg de cannabis, cu o valoare de piață en-gros de aproximativ 20 de mii de euro.
  În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
  Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Timiș și a jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara.
  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.