duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Finanțare europeană de 50 milioane euro pentru modernizarea drumurilor din nordul județului Arad

  de Raluca Medeleanu | 4 aprilie 2024, 1:39 PM | Administraţie

  0

  porțiune de drum între Mișca și Apateu

  Consiliul Județean Arad a obținut finanțare europeană de 50 milioane euro, pentru modernizarea a 70 km de drumuri.

  Proiectul de modernizare a drumurilor în nordul județului Arad, depus de Consiliul Județean Arad, a fost declarat acceptat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, ca urmare a parcurgerii etapei de evaluare tehnică și financiară. Urmează etapa de contractare în cadrul căreia se vor transmite documentele tehnice. Etapa finală este semnarea contractului de finanțare.

  Proiectul vizează drumurile Mișca-  Apateu – Berechiu, Seleuș – Șicula – Cermei – Berechiu – limită județ Bihor, Șepreuș – Cermei – Vasile Goldiș. Dintre acestea, tronsonul de aproximativ 6 km dintre Seleuș și Șicula este deja în lucru, Consiliul Județean asigurând finanțarea din bugetul local, investiția ridicându-se la 10 milioane lei (cca. 2 mil. euro). Lucrările pe acea porțiune au început vara trecută și au ca termen de finalizare 18 luni.

  În funcție de suma finală calculată pentru realizarea celorlalte drumuri menționate, dacă investiția va fi mai costisitoare decât finanțarea nerambursabilă obținută de la ADR Vest, Consiliul Județean va acoperi diferența din bugetul local.

   

  Citește și: Drumul Regelui: parteneriat pentru obținerea unei finanțări în vederea modernizării · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.