Enola Day – L-ați alege pe Gigi Becali dacă ar candida la președinție din partea PNL?

  de Lajos Notaros | 5 noiembrie 2020, 7:37 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  14

  De două zile urmăresc NBC News online.

  Am început cu CNN, am încercat și CBS, dar amândouă condiționau legătura de prezența mea în SUA și mai cereau și niște dolăruți.

  Nu, cu Fox nici nu am încercat, cunosc ce înseamnă ca o sursă de presă să fie dedicată unei idei străine de libertatea și independența presei.

  În paralel urmăresc reacția concetățenilor mei de pe FB vizavi de alegerile prezidențiale din SUA.

  Asta este, cineva acum două zile m-a făcut analist politic la oră de maximă audiență, de atunci mă iau mai în serios când vine vorba să vorbesc despre politică și politicieni. Și despre alegeri, cum este cazul și acuma.

  Cu alte cuvinte sunt superdocumentat, am chiar semne de ciumurleală informatică, politică și cred că săptămâni la rând nu voi mai viziona programe teve despre politică și nu voi mai citi postări pe FB care vizează ceva politic.

  Probabil vă aflați în cunoștință de cauză: președintele următor al SUA este încă incert în ciuda numărării a peste 90% dintre voturi, Biden pare să aibă un avans foarte fragil, iar Trump strigă deja că i se fură voturile.

  Asta nu este o surpriză pentru mine, chiar dacă mă așteptam ca Biden să câștige mult mai lejer, iar acum nu mai sunt sigur nici măcar de faptul dacă va câștiga în cele din urmă.

  Surpriza este fervoarea aproape generalizată cu care mulți dintre cei pe care îi cunosc mai mult de pe Facebook țin pumnii pentru Donald Trump și strigă și ei disperați văzând că victoria sa ar putea fi în pericol. De unde fervoarea asta cu care ne entuziasmăm pentru un individ evident voluntarist, lipsit de cultură, vulgar și chiar nițel prostuț? Modul cum reacționează la tot ce nu-i convine, visceral și brutal, seamănă mai mult cu reacțiile unui interlop mai sărac cu duhul și nu are nicio legătură cu pretențiile legitime pe care le ai de la un președinte de țară și nu orice țară, ci a primei puteri mondiale.

  Observând această raportare lipsită parcă de cel mai elementar simț critic, chiar de bun simț, încercam să explic unora cu care am venit în contact direct că nu este vorba aici nici măcar de politică, e vorba doar de acest individ, numit Donald Trump, care nu are ce căuta în fruntea SUA fiindcă efectiv îi lipsesc toate calitățile pe care le pretinzi de la un politician: inteligență, echilibru, simț social și empatie la cererile celor care l-au ales chiar și împotriva lor.

  Donald Trump se laudă cu faptul că nu este politician, această fanfaronadă fiind chiar una dintre trăsăturile sale cu care atrage un anumit tip de oameni. De parcă te-ai duce la medic și acela ți-ar spune: ai încredere în mine, spune-mi ce te doare, fii liniștit, eu nu sunt doctor. Cum de nu realizează cei care văd în el un tip dat naibii, unul cum ei n-o să fie niciodată, că au de a face cu un impostor nociv și malefic, un bătrân care nu a reușit să se maturizeze?

  De parcă Gigi Becali al nostru ar fi candidat la președinția României susținut de PNL. Sau PSD, contează mai puțin, ideea e să fie susținut de un partid mare și tare cu care are șanse să câștige.

  Din start, observ: comparația cu Gigi Becali îl dezavantajează pe acesta din urmă.

  Chiar dacă seamănă până și prin bogăția obținută prin metode nu tocmai ortodoxe, inclusiv imobiliare și terenuri, sunt amândoi, vorba vine, dintr-o bucată, având tendința să vorbească înainte să gândească, amândoi devenind în țara lor vedete media, de unde au mers mai departe spre politică, unde s-au remarcat la fel prin modul lor guraliv și agresiv de a avea dreptate în toate, Gigi este net peste Trump prin caracterul său mult mai altruist, gata să-l ajute pe cel aflat în necaz sau să-și folosească averea în scopuri caritabile.

  Cu toate acestea, este evident că nu ar fi bun de președinte. Cariera lui politică s-a oprit la timp, chiar dacă este mult mai tânăr ca Trump, astfel că nu putem exclude ca la un moment dat să apară pe acolo din nou.

  Oare ar exista destui alegători în țara asta ca Gigi să ajungă astfel președinte?

  Eu înclin să cred că nu, românul, chiar și în expresia sa mai simplistă, este mult mai critic și bășcălios ca să permită unui impostor să ajungă la cea mai înaltă demnitate din stat.

  Desigur, nu exclud total, mai ales văzându-i pe românii, mulți, chiar prea mulți după gustul meu, leșinați după măscăriciul Trump.

  Pentru aceștia spun: Trump nu are nicio treabă cu politica, e indiferent dacă se declară republican sau democrat, el este un tip amoral care își urmărește propriile scopuri, așa cum plânge și se dă de pământ copilul răzgâiat care nu își primește mașinuța mult visată și promisă.

  Cei care îl votează pe acest impostor, pe acest Mad King, așa cum l-a numit un comentator de la The Atlantic, nu realizează că fac exact ce face Păcală când își taie cu fervoare și voie bună craca solidă pe care stă la zece metri de pământ.

  Și nu e vorba nici de Biden, ci de hubrisul, nebunia care poate cuprinde oamenii, mai ales în situații limită, atunci când caută cu disperare omul care îi va salva și, tocmai datorită lipsei de limpezime la minte, dau doar de hoți și impostori.

  Da, nu e vorba aici de politică, ci de a aprecia oamenii la justa lor valoare… sau lipsă de valoare.

  Scuzați-mă, mă uit în continuare la NBC, Biden tocmai a câștigat Wisconsinul…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „Surpriza este fervoarea aproape generalizată cu care mulți dintre cei pe care îi cunosc mai mult de pe Facebook țin pumnii pentru Donald Trump și strigă și ei disperați văzând că victoria sa ar putea fi în pericol.” Oooo da! Marii Iubitor ai „democrației” instaurate de Trump „ce taie și spânzură” după cum îl taie pe el capul, la MIȘTOCĂREALĂ, ce URLĂ că ei au DREPTURI, dar nici un fel de OBLIGAȚII, fani ai teoriilor conspirației și conviși că pământul este plat, spălați pe creiere în „bisericile” ce-și aduc înțelepciunea tot de la USA, …. ăștia „este MULȚI” și pe aici. Îndoctrinarea cu influență americană este pe teren mănos și la românica, că deh și pe aici avem hoarde de proști, care cred că dacă se dă la televizor, sau că scrie pe FB, sau că a ieșit din gura lui trompișor MĂSCĂRICIUL, atunci este vorba de adevărul absolut. Anarhiștii care „EU AM DREPTURI” și atunci vreau să fac ce mă duce pe mine capul, nu le convin într-un stat democrat în care li se cere să rezpecte legislația. Nuuuuuuuu! Nu vor să plătească impozite, dar vor drumuri, spitale și toate cele, pe gratis că ei au DREPTURI. De cât sunt de EDUCAȚI, nu contenesc să se laude, dar de cum își deschid gura înjură ca la coada vacii. O cultură de văcari cu Coltul în mână. Ca și ăla de sa apucat să-și facă o cabană pe terenul primăriei la Trei Insule, că așa au vrut mușchii lui. No tagma ăstora, cred cu tărie că l-ar vota ca președinte SALVATOR DE NEAM chiar și Ciobanul de Becali.
   .
   Deci, din ce afacere provin banii nu contează. Nu există morală și etică, când este vorba de bani. Așa că dacă foarte multe Clanuri românești, familii de credincioși, se ocupă de traficking sau sunt proxeneți, nu contează Banul să iasă. Au casă mare, mașini luxoase și bani mulți, no atunci trebuie respectați … și salutați cu „Sărumâna boierule!”. Bat câmpii? … cei ce știți să CETIȚI și în graiul lui Shakespeare luați de vă aruncați ochi pe această pagină https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/targeting-child-trafficking-388-arrested-across-europe și după, mai vorbim.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Trump e un om real, pe când Biden este o hologramă. Fiecare are defectele lui, dar americanii de rând au început să înțeleagă că în spatele unor cuvinte și imagini frumoase (gen Clinton, Bush, Obama, acum Biden) se ascund de fapt interesele Ocultei mondiale care conduce lumea. Poate că Trump își urmărește propriile interese, dar asta e viziunea americană cu privire la existență și afaceri. Ca și la noi, nici acolo nu este o luptă între bine și rău, ci între două rele. Depinde de fiecare cum apreciază și cum votează. Cât despre Becali, ăsta a dat bani la săraci, nu a luat. Și nu cred că e mai prost sau mai saltimbac decât mulți alți politicieni, de la putere sau din opoziție. Mai ales într-o țară care a avut ca președinte un personaj grotesc ca Băsescu.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Dincolo de faptul că nu am ce să zic la această abordare tipic conspiraționistă – poveste lămurită de mult, dacă ar fi conspirații mondiale, nu ar exista Dumnezeu, ceea ce pentru conspiraționiști, majoritatea creștin fierbinți, e cam o contradicție în termen – faptul că îl considerați pe Biden hologramă, arată cunoștințele DVs despre politica americană. Biden e senator de peste cincizeci de ani, a fost președinte de comisii – mai ales de politică externă – a fost vicepreședinte opt ani, deci departe de a fi o hologramă, este un politician de profesie cu vechi state. Și apropo, de omul real: irlandez la bază, catolic, Biden și-a pierdut prima soție, împreună cu fetița lor, într-un accident de mașină prin anii șaptezeci. Au fost răniți și cei doi băieți pe care îi aveau. Timp de 20 de ani Biden a făcut naveta zilnică cu trenul de la Washington în Delaware, de la Senat la copii, după ce a fost convins de șeful Senatului de atunci să nu plece din politică. Apropo, de omul Biden.

    +5 voturi
    +1
    -1
  3. Sa traiti!

   Opinia Dvs are valoare de adevar absolut!
   Nimeni nu are cum sa va contrazica, ptr ca sunteti singurul care il detine.

   Fox News e post aservit restul posturilor mentionate de Dvs sunt dedicate pana la moarte jurnalismului de calitate, obiectiv, impartial!!

   Doar jumatate din americani detin adevarul absolut( democratii) restul sunt niste habarnisti care voteaza ca prostii cu Trump!

   Traiasca!!! Vivat!!

   ( si Pepsi si Coca Cola spun de decenii ca detin cea mai buna bautura racoritoare. Din fericire acolo poti inca sa spui ca e mai buna una sau alta, fara sa iti sara in gat nimeni si sa te faca troaca de porci)

   Bafta in continuare in propovaduirea singurului punct de vedere acceptabil.

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Thank You, încerc tot ce depinde de mine.
    Din nefericire, cu Coca si Pepsi nu știu despre ce vorbiți, eu sunt băutor de bere și de vin. Și câteodată, înainte de mâncare, o pălincă. Nu refuz nici bourbonul, ca să fim în ton cu ce se întâmplă acum în America.
    Dar, trebuie să vă liniștesc: pe cei care îl votează pe Trump – nu că ar vota cu Trump, că el, Trump, nu votează – nu-i înțeleg nici după câteva pahare de Jack Daniels.

    +1 voturi
    +1
    -1
  4. „Doar jumatate din americani detin adevarul absolut( democratii) restul sunt niste habarnisti care voteaza ca prostii cu Trump! Traiasca!!! Vivat!!” Foarte interesant că mai ales cei cu atitudinea de a fi singurii ce știu „CARE ESTE ADEVĂRUL ADEVĂR” sunt și cei mai mari acuzatori ai părții adverse că ar fi „deținătorii adevărului absolut”? Au ei o argumentație pe „documente”? De obicei invocă teorii conspiraționiste și merg pe strategia că cine strigă mai tare, trebuie să fie și cel care este „auzit”. Că zbiară o „minciună” nu contează. Că deh, cine muncește nu are timp să stea ore în șir să verifice dacă există vre-o substanță în spatele cuvintelor.
   .
   Ca la românica, gloata de haterși, condusă de „activiști gălbejiți” infiltrați, extrem de vocali, au ieșit pe străzile Bucureștiului, (dar și Aradului), #REZISTENȚII, braț la braț cu Cocoșatul de la Sibiu și URLAU din toți bojocii „Ciuma Roșie”, … și idolatizatorii MĂSCĂRICIULUI NR.1, urmându-l pe „SALVATORUL NEAMULUI”, acuză adversarii politici ca fiind „Maoiști” de comuniști. Au ei vre-o bază solidă cu dovezi pe documente? NU AU NEVOIE că doar a grăit supremul leader pe Twitter. Ca pe vremea lui Hitler, nimeni nu-i contestă Ledearului Suprem înțelepciuna. Îl urmează orbește pe Leader Suprem. Nu mai există nici un fel de dubiu cine grăiește ADEVĂRUL.
   .
   Cine este cel, ce de o vreme, lansează MINCIUNA că alegerile americane au fost deturnate/aranjate??? A pus pe masă vre-o dovadă? Are nevoie de o dovadă? Că doar EL știe exact „What is happening”. Și culmea este că nimeni din tabara proprie de „groupies” nu-i contestă spusele, când EL se află la BUTOANE.

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Dumneata Drăgălașule, cu ochelari de FOX, într-o înșiruire de întrebări și argumentații vezi doar „pumni în gură”. Și ai scoate AR-15 să mă pui la respect, că doar sunt un terorist, …dacă ai putea.
    .
    „pe strazile Americii cred ca ai vazut alte gloate marsaluind, nu pe suporterii lui Trump” … și Trumpiștii când ies la „raliurile” Liderului Suprem aterizează cu Zepelinurile direct pe arenă?! Nu pe străzi mărșăluiesc? Și apropo de cuvântările de pe stadioane, te rog vezi cu cine seamnă Blondul cu buclele prinse în fixativ? N-o fi cumva Unu cu mustăcioară neagră ca „pana corbului”, scurtă și doar sub nănău, ce gesticula la fel de penibil și avea același slogan? Nu miroase acest cult al Măscăriciului Nr.1 cu ceva ce se numește Cultul Personalității? Singurul american ce poate salva națiunea din „ghearele maoiștilor”. Ăi ce nu sunt de acord cu el, nu pot fi decât comuniști și propagatori de FakeNews, oamenii lui Bau-Bau care vor distruge America. Și cine o spune? Cel ce propunea ca remediu injectarea dezifenctanților ca remediu pentru covid-19.

    +2 voturi
    +1
    -1
  5. Aveti dreptate, Trump e un fel de Becali, la fel de grobian si incult, dar mergand un pic mai departe cu comparatia mioritica, as spune totusi ca in SUA timp de patru ani a fost presedinte o ,,Dancila” ! :)
   Se pare ca Biden va castiga alegerile, dar M. Neamtu, aradeanul din pemepe, va face apoplexie.
   Omul(M.N.) are ,,probleme” si cred ca nu are prieteni adevarati care sa-i spuna ca uneori o ia pe aratura.

   --1 voturi
   +1
   -1
   • La ce fel de problemme va referiți și de ce nu preveniți. Și cum e posibil ca un om ca el sa nu aibă prieteni dar măcar adulți responsabili în jur să-l prevină dacă este în pericol real. Sau prostit de tot și deposedat de toate capacitățile ei reale prin manipulare groasă. Ce ar trebui sa facă dacă nu e atât de informat despre propria stare ca dvs? Sau dacă cei mai apropiați ii fac asta?

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.