miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  EDUCAȚIE: Dimploma pentru cea mai incompatibilă relație dintre om și exprimarea propriei sensibilități – cui altcuiva decât Geaninei Pistru?!

  de Special Arad | 31 decembrie 2015, 11:15 AM | Pamflet

  1

  Geani e o sensibilă, să știți, măi, răilor care sunteți – atâta doar că nu-și știe exprima sensibilitatea! Sensibilitatea cred că e și calitatea care a propulsat-o în fruntea… atâtor frunți administrative din orașul ăsta… ea mai de la țară fiind… deci nu-i ușor! Râzi tu râzi… dar e simplu să fii promovată când știi să-ți exprimi sensibilitatea în cuvinte calde, bine potrivite, tot timpul ochi în ochi cu Tipei-uț, cu fraze lungi și corect închegate gramatical, cu citate din marii înțelepți – da să te văd eu ce faci când nu te știi cu astea… nefiindu-ți date nici de la mama-natură, nici „furând” de la sora-școală aceste calități… când nici măcar nu poți să pronunți „in-com-pa-ti-bi-li-ta-te” la propria ta conferință despre propria ta incompatibilitate – atunci să te văd eu cum te scoți!
  Adevăru-i că e greu să „prinzi” sensibilitatea Geaninei… dar și când ai prins-o, nu-i mai dai drumul: te întovărășești cu ea, nu alta… o adopți pe viață… că altfel cum ai explica obstinația cu care doamna Pistru e iubită și stimată în partid?! Chiar că doar foarte profunda-i sensibilitate ar fi mini-explicația.
  Puținii oameni care i-au înțeles sensibilitatea – soțul din dotare, Ghiță Falcă, Nicu Ioțcu, niște oameni care au fost șefi la Spitalul Județean și mai câțiva inițiați v-ar putea spune multe despre sensibilitatea „doamnei Geani” – dar n-o s-o facă… pentru că asemenea lucruri nu se dau „pe față”.
  Îi dăm premiul la categoria „Educație” lui Geani pentru că, băi, tată, ea, fata asta e adevăratul model de educație a vremurilor pe care le trăim! Adică tu să habar n-ai cu ce se mănâncă o carte și pentru ce s-a inventat ea pe lumea asta… 90% din vocabularul Limbii române să-ți fie totalmente străin și să ți se pară fără sens… să ai stupori când dai de un cuvânt care te etichetează… tu habar n-având nici măcar ce dreaq înseamnă aia – și totuși să „joci pe degete” conduceri de spitale, mari companii de stat… vezi bine, asta înseamnă educație!

  Și la o adică, să știi, bă, răutate care ești, că Geani nici n-are cum să fie incompatibilă – din simplul motiv că nici nu știe ce-i aia! Nu poți fi ceva care nu știi ce înseamnă: asta ar însemna dublă incompatibilitate – iar o incompatibilitate îndreptată împotriva ei înseși e ca dubla negație: se autodesființează, devenind egală cu zero. Așa încât poate egală cu zero – da… dar nu incompatibilă! 😛

  DIMPLOMA GEANINEI PISTRU

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.