EDUCAȚIE: Dimploma pentru cea mai incompatibilă relație dintre om și exprimarea propriei sensibilități – cui altcuiva decât Geaninei Pistru?!

  de Special Arad | 31 December 2015, 11:15 AM | Pamflet

  1

  Geani e o sensibilă, să știți, măi, răilor care sunteți – atâta doar că nu-și știe exprima sensibilitatea! Sensibilitatea cred că e și calitatea care a propulsat-o în fruntea… atâtor frunți administrative din orașul ăsta… ea mai de la țară fiind… deci nu-i ușor! Râzi tu râzi… dar e simplu să fii promovată când știi să-ți exprimi sensibilitatea în cuvinte calde, bine potrivite, tot timpul ochi în ochi cu Tipei-uț, cu fraze lungi și corect închegate gramatical, cu citate din marii înțelepți – da să te văd eu ce faci când nu te știi cu astea… nefiindu-ți date nici de la mama-natură, nici „furând” de la sora-școală aceste calități… când nici măcar nu poți să pronunți „in-com-pa-ti-bi-li-ta-te” la propria ta conferință despre propria ta incompatibilitate – atunci să te văd eu cum te scoți!
  Adevăru-i că e greu să „prinzi” sensibilitatea Geaninei… dar și când ai prins-o, nu-i mai dai drumul: te întovărășești cu ea, nu alta… o adopți pe viață… că altfel cum ai explica obstinația cu care doamna Pistru e iubită și stimată în partid?! Chiar că doar foarte profunda-i sensibilitate ar fi mini-explicația.
  Puținii oameni care i-au înțeles sensibilitatea – soțul din dotare, Ghiță Falcă, Nicu Ioțcu, niște oameni care au fost șefi la Spitalul Județean și mai câțiva inițiați v-ar putea spune multe despre sensibilitatea „doamnei Geani” – dar n-o s-o facă… pentru că asemenea lucruri nu se dau „pe față”.
  Îi dăm premiul la categoria „Educație” lui Geani pentru că, băi, tată, ea, fata asta e adevăratul model de educație a vremurilor pe care le trăim! Adică tu să habar n-ai cu ce se mănâncă o carte și pentru ce s-a inventat ea pe lumea asta… 90% din vocabularul Limbii române să-ți fie totalmente străin și să ți se pară fără sens… să ai stupori când dai de un cuvânt care te etichetează… tu habar n-având nici măcar ce dreaq înseamnă aia – și totuși să „joci pe degete” conduceri de spitale, mari companii de stat… vezi bine, asta înseamnă educație!

  Și la o adică, să știi, bă, răutate care ești, că Geani nici n-are cum să fie incompatibilă – din simplul motiv că nici nu știe ce-i aia! Nu poți fi ceva care nu știi ce înseamnă: asta ar însemna dublă incompatibilitate – iar o incompatibilitate îndreptată împotriva ei înseși e ca dubla negație: se autodesființează, devenind egală cu zero. Așa încât poate egală cu zero – da… dar nu incompatibilă! :P

  DIMPLOMA GEANINEI PISTRU

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.