joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update Doi arădeni au salvat o tânără de la bătaia ce o lua de la soțul ei. Toate acestea în plin centrul orașului, aproape de Ziridava | Video

  de Mihai Todoca | 6 septembrie 2019, 12:48 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  La orele dimineții, un arădean a surprins cu telefonul imagini video care arată o femeie cum este lovită și bruscată de nimeni altcineva decât soțul ei. Dacă acesta se poate numi soț și nu.. animal!? Toate acestea se întâmplau la intersecția străzilor I.C. Brătianu și Bulevardul Revoluției.

  Din declarațiile martorilor care au și intervenit în apărarea femeii, bărbatul a continuat să o bruscheze pe femeie deoarece, după cum le-a spus bărbatul: „E soția mea!”. De parcă asta i-ar fi dat drept de viață și de moarte asupra ei. Unul dintre arădeni i-a spus că femeia nu este un obiect și că nu are nici un drept să o lovească, asta în timp ce femeia tremura de spaimă.

  Ne gândim ce poate să fie atât de grav încât să ajungi la violență domestică, ce îți poate întuneca mințile în asemenea hal încât să îți lovești soția, femeia căreia i-ai jurat iubire și protecție, pe stradă, ignorând în totalitate grimasele ei de teamă și încercările de a se elibera din strânsoare.

  Cei doi tineri au intervenit în ajutorul femeii, iar un domn s-a apropiat de ei și le-a spus: „Discutați acasă”. Mda… asta se va întâmpla acasă. Vor „discuta”. Presupunem, și nu credem că exagerăm!, că bărbatul are „argumentele de dreapta și de stânga” pregătite.

  Lăudăm comportamentul civic de care au dat dovadă cei doi arădeni care au intervenit în apărarea femeii și care ne-au pus la dispoziție aceste imagini. Am ajuns să ne mirăm nu de faptul că o femeie este bătută pe stradă, ci că cineva a intervenit în apărarea acesteia. Din ceea ce ne-a declarat unul dintre martori, Poliția nu a fost anunțată, deși după calmarea situației, cei doi soți au trecut pe partea cealaltă a străzii, ocazie cu care bărbatul a mai pălmuit-o pe femeie… așa, ca între soți.

  Reiterăm că faptele de violență domestică se pedepsesc cu:

  -lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă; dacă rănile suferite de victimă necesită pentru vindecare până la 90 de zile de îngrijiri medicale, pedeapsa pentru agresor poate fi  închisoarea de la 6 luni la 5 ani sau amenda.

  – este închisoarea de la 2 la 7 ani dacă actele de violenţă pun în primejdie viaţa victimei sau îi produc o infirmitate, leziuni traumatice care necesită, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, un prejudiciu estetic grav şi permanent ori avortul.

  – Dacă actele de violenţă sunt îndreptate împotriva unui membru de familie, pedeapsa se măreşte cu un sfert. În plus, victima poate obţine în instanţă un ordin de protecţie împotriva agresorului.

  UPDATE: Am fost contactați de femeia care apărea în imaginile video surprinse și ne-a rugat să ștergem clipul. Am dat curs acestei cereri, având în vedere că ea a fost victima acestei agresiuni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Parca le forteaza cineva sa se marite cu batausi. Nu e cum bai ce baiat bun a fost dar s-a stricat intre timp. Naravurile unui om se vad de la inceputul relatiei. Asa ca fiecare culege ce planteaza. Niciun baiat linistit ce isi vede de treaba lui nu devine batausi. Dar fetelor le plac smardoii. Pai acuma trageti.

   +15 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.