Doi actori au părăsit echipa Teatrului Clasic „Ioan Slavici”





Doi dintre tinerii actori angajați în toamna anului 2019 la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” spun „bye bye” Aradului. Diana Ioana-Licu și Ștefan-Gheorghe Dogaru au semnalat pe Facebook că lucrează deja la alte teatre din țară.
Chiar în jurul zilei sale de naștere (9 noiembrie), Diana Ioana-Licu a fost angajată la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, iar actorul Ștefan-Gheorghe Dogaru, încă din 1 septembrie, la Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania Liviu Rebreanu.
UPDATE – Directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, Bogdan Costea, a precizat pentru Special Arad că cei doi nu și-au întrerupt de tot contractul de muncă cu teatrul arădean, fiind în continuare angajați și la Arad pe perioadă determinată și anume până în vara anului 2022, finalul stagiunii. Asta însemnând că cei doi vor mai reveni, ocazional, să joace la Arad în acest interval de timp.
Diana Ioana-Licu și Ștefan Gheorghe-Dogaru (Foto: Nicu Cherciu / Laurian Popa)
Actrița Diana Ioana-Licu (23 ani) a jucat la Arad în spectacolele „Bagajul cu oameni”, „Terapie de grup” și „Școala și familia”. Ea a absolvit Liceul de artă „Carmen Sylva” la Ploiești (profilul canto clasic), după care Facultatea de Teatru și Film în cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.
Ștefan-Gheorghe Dogaru (23 ani) s-a născut în comuna Păușești-Măglași, județul Vâlcea, și a absolvit Facultatea de Teatru şi Film / UBB Cluj, după care a ajuns în echipa Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Pe scena teatrului arădean a jucat în spectacolele „Terapie de grup”, „Școala și familia”, „O scrisoare pierdută” și în spectacolul-lectură „Insultați. Belarus(ia)”.
Cei doi actori în „Terapie de grup” (Foto: Laurian Popa)
De asemenea, a fost distribuit și în coproducția teatrală România-Serbia-Bulgaria și Macedonia de Nord, „Miracolul Sfântului Gheorghe”. Spectacolul ar fi trebuit să aibă premiera arădeană pe 18 noiembrie, dar s-a anulat, fără nicio motivare.
Tânărul actor a fost deja distribuit la Teatrul Naţional Târgu-Mureş în spectacolul „Lucruri nespuse” (regia: Leta Popescu) și înlocuiește alți actori în spectacolele „Constantin” (regia: Tudor Lucanu) și „O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie” (regia: Gavril Cadariu). De asemenea, face parte din spectacolul-lectură „Capul de răţoi” (regia: Laura Moldovan),
În spectacolul „Lucruri nespuse” (Foto: Cristina Gânj)
Diana Ioana-Licu a fost distribuită, la Cluj-Napoca, în spectacolul „Sânziana și Pepelea” (regia: Alexandru Dabija).
Pe site-ul teatrului arădean, cei doi nici nu apăruseră
De altfel, Ștefan Gheorghe-Dogaru apare deja în lista actorilor angajați pe site-ul Teatrului Național din Târgu-Mureș, lucru ce nu s-a întâmplat pe site-ul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” în cei doi ani cât timp a fost angajat.
La fel și Diana Ioana-Licu. Apare deja pe site-ul Teatrului National Cluj-Napoca, dar nu a fost afișată în tot acest timp în lista echipei Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. De fapt, pagina respectivă a site-ului teatrului arădean nu a fost actualizată de la venirea actrițelor Iulia Pop-Dragoș și Iulia Alexandra Dinu, adică din anul 2017.
De doi ani, de când au fost angajați, nu au fost adăugați pe site nici Marina Palii, Alex Popa și Bogdan Neciu.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)