vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Domnilor și doamnelor de la Cultură, cine este plătit să fie incompetent pe banii noștri?

  de Andrei Fuliaș | 12 iulie 2019, 2:27 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  2

  Momentul acela când îți vine să te dai cu capul de perete, văzând incompetența unora

  Unora dintre noi ni s-a părut cam dubios proiectul Inspir Arad încă de la bun început, atunci când colega noastră, Raluca, a scris articolul CMCA și CCJA vor să te aburească de 40 de ori ca să admiți cât de mișto e Aradul. Suma „băgată” în proiect se ridică la 200.000 lei | VideoÎncă de când a fost anunțat ni s-a părut dubios să bagi 200.000 de lei (adică vreo 2 miliarde de lei vechi) în câteva filmulețe prin care să redescoperim Aradul”. De parcă noi nu trăim aici și nu-l vedem (pe el, pe Arad) cum se degradează pe zi ce trece. Sau poate nu-l vedem din perspectiva care trebuie, adică din perspectiva celor care îl conduc, căci trebuie să-l vedem cum vor ei, nu cum vrem noi.

  Și ni-l arată cum vor ei! Ba chiar ne arată alt oraș, fiindcă probabil între timp au ajuns și ei la concluzia că treaba nu-i chiar așa oablă cum credeau inițial. Iar când spunem alt oraș, chiar ne referim la alt oraș.

  Așa se face că, joi pe la amiază, cei care administrează pagina de Facebook a proiectului Inspir Arad au vrut să le arate arădenilor cât de frumoasă poate să fie o plimbare pe Bulevardul Dragalina și cât de frumoasă e clădirea cazinoului, postând o imagine și un text scurt. Surpriză, însă! Fotografia postată de cei care se ocupă de Inspir Arad nu este din Arad, ci tocmai din Timișoara.

  Serios, acum, cât de incompetent trebuie să fii ca să nu-ți dai seama că în fotografie este Bulevardul Dragalina din Timișoara și nu Bulevardul Dragalina din Arad? Cât?

  Nu vă supărați că vă întrebăm, domnilor și doamnelor de la Cultură – în speță de la Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul Cultural Județean Arad, cine este plătit să fie incompetent pe banii noștri, ai arădenilor? Cine este incompetentul care promovează Aradul cu imagini din alt oraș?

  Fotografia postată pe pagina de Facebook a Inspir Arad:

  inspiraradtimisoara

  Imagine preluată de pe Google Maps cu Bulevardul Dragalina din Timișoara:

  dragalinatimisoara

  Imagine preluată de pe Google Maps cu Bulevardul Dragalina din Arad:

  dragalinaarad

   

  P.S. – Între timp, cei care se ocupă de pagina de Facebook Inspir Arad au șters fotografia. Evident, după ce arădenii le-au „sărit în cap” și au început să facă mișto de incompetența lor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu-i (numai) incompetenta. In primul rand este nemernicie, este tentativa de hotie, pentru ca asta au facut, incercat sa fure simpatia aradenilor prin fals. Deci, rectific, este tentativa de hotie si uz de fals. Mai simplu, zic eu, nemernicie

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Ambele instituții care se ocupă de cultura arădeană (CMCA și CCJA) sunt încadrate cu persoane puse politic sau pe nepotism, cvasitotalitatea fiind habarniste de cultură și în general de orice. Chestia e valabilă și la celelalte instituții, fie ele coordonate de Prefectura pesedistă, fie în subordinea Primăriei sau CJA. E cancerul administrației românești.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.