luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dimploma „Oscarie” pentru cel mai bun film de comedie dintre toate dramele merge la… „Frânturi de speranță” al stomatologului-pictor-actor Dan Merișca!

  de Special Arad | 5 ianuarie 2018, 12:41 AM | Pamflet

  1

  Mințile noastre zboară deja la Premiile Oscar și avem unghiile roase și dinții cariați de atâta nerăbdare și frânturi de speranță acumulate cu nemiluita. Ne macină gândul că stăm în fața unei posibilități gigantice, în fața unui incident fără precedent, nemaiîntâlnit, nemaipomenit și nemaivăzut: acum este șansa României să avem – pentru prima oară în istorie! – un film 100% românesc nominalizat la Premiile Academiei Americane! Și ce șansă! Tocmai un film 100% ARĂDEAN! Acum e momentul potrivit să leșinăm puțin cu toții… e în regulă. Se înțelege. 😉

  …………………………………………….
  Acum, dacă v-ați trezit, să revenim la ale noastre. Căci, ce-i al nostru, e al nostru! Iar noi, Special Arad, vrem să fim primii care să-i acordăm acestui film minunat un premiu mai modest, așa, că statuete din haur cu bărbați în pielea goală n-avem, dar putem fabrica lejer o dimplomă „Oscarie”, pe care o acordăm, cu vot unanim și fără nicio concurență în categorie, celui mai bun film de comedie dintre toate dramele!

  Dacă n-ați văzut această bijuterie cinematografică când* s-a proiectat în premieră mondială la Cinema Arta, să vă fie rușine! Vorba unui clasic în viață: voi nu iubiți Aradul!!! Să știți, în acest caz, că s-a creat un adevărat FAN CLUB în orașul nostru, un grup select care e în stare să iasă în stradă, ba mai mult, să boicoteze Oscarurile, festivalurile Cannes și Sundance și să-l ardă pe rug pe Mickey Mouse dacă „Frânturi de speranță” nu o să ajungă acolo unde îi e locul: în fruntea listei filmelor cult, subsecțiunea „Toate filmele din lume pe care trebuie să le vezi, chiar dacă habar n-ai avut că vrei, prostule!”. Lumea întreagă trebuie să vadă frânturile de speranță ale stomatologului-pictor (și, mai nou) -actor Dan Merișca, respectiv ale prezentatoarei TV, actriță mai nou și ea în toată splendoarea ei, Diana Mariș, această „Penelope Pitstop” a Aradului!

  Cât despre Premiile Oscar, ne așteptăm la următoarele nominalizări: „Cel mai străin film străin” (categoric, aici ne așteptăm chiar să câștige!), „Cel mai principal actor într-un rol principal (Dan Merișca)”, „Cea mai bună actriță indiferent că-i rol principal sau neprincipal („Contesa” Diana Mariș)”, „Cel mai (p)atent la detalii regizor” și „Cel mai potent actor-regizor în rol secundar concomitent” (Cătălin Dupu)”. Și asta nu e tot! Sunt șanse incomensurabile și la secțiunile „Cel mai beton sunet care te unge pe inimă”, „Cel mai bun montaj făcut în Paint” și „Cel mai Dupu scenariu original”… credeți-ne, filmul e o mină de haur!

  Era să uităm! Trebuie, MUSAI, o nominalizare și pentru dujmanul care aruncă scara aia cu o violență mistică, metafizică aproape. „Cea mai bună cascadorie realizată din ură pură pentru o scară” ar fi cea mai potrivită categorie!

  În final, dacă nu și un premiu, măcar atenție mărită merită și amazoanca blondină nr. 2 din acest film, Sandra „Hot Chick” Țepurică, pentru cele mai deep și valoroase citate din Anul Cocoșului de Foc (care, în caz că nu știați, a fost 2017 și continuă să fie până-n februarie, când se vor anunța nominalizările la Premiile Oscar). Memorabilele „OUAU” și „Tu crezi că atât de ușor se vindecă o rană?!” lovesc la corazon, de atunci, orice găină înșelată de cocoșul înfocat… cu un OU. AUci!

  să ne fie rușine pentru cacofonia asta urâtă! Ne revanșăm (sperăm!) cu dimploma! Să fie primită!

  DIMPLOMA FRÂNTURI DE SPERANȚĂ

  Acest articol este un pamflet și ar cam trebui tratat ca atare!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.