duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Care va fi următorul film arădean în regia lui Johnny Dupu, avându-l în rolul titular pe inegalabilul Dan Merișca?

  de E. Nola | 4 octombrie 2019, 2:16 PM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  1

  Nu toată lumea știe, dar Aradul are o lungă istorie în industria cinematografică chiar de la începuturi.

  În primii ani ai secolului trecut la Arad se turnau deja filme, cel mai celebru fiind o nuntă cu șarete și dansuri năprasnice cu uiaga în mână chiar în piața actualmente numită Avram Iancu.

  Ulterior interesul cineaștilor pentru Arad a mai scăzut, filmul din anii șaizeci „Străinul” fiind un rara avis, cinemaul fiind reprezentat în orașul nostru de atunci de celebrul atelier Kinema Ikon și de alți localnici împătimiți ai filmului.

  Noroc cu Johnny Dupu, cel care a reușit în nici doi ani să realizeze un fel de mic Hollywood pe malul Mureșului, producând deja trei filme, „Frânturi de speranță”, „Iubire și lumină” și ultimul, „Dedal”, cel care a avut premiera planetară în Cinema Arta cu câteva zile în urmă și care toate au ca vedetă pe inegalabilul Dan Merișca.

  Pornind de la această veste minunată, ne-am gândit, stimați cititori ai noștri, mult mai stimați decât ai lor, să-i ajutăm nițel pe superbii care ne transformă încet-încet într-un adevărat Arawood, să le oferim câteva idei de scenariu și montaj pentru filmele lor viitoare.

  Iată-le!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Care va fi următorul film arădean în regia lui Johnny Dupu, avându-l în rolul titular pe inegalabilul Dan Merișca?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.